Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 27 februari 2011

Passion för Mat

I dag tog vi en sväng till den årliga matmässan i Eriksbergshallen: Passion för Mat. Missade förra året men var där för två år sedan. Måste säga att det var ungefär samma. Mycket leverantörer på liten yta, mycket folk, mycket gott att provsmaka och trevlig köksskola med "kändiskockar". Hörde en kille som sa: "Man skulle vilja gå själv här". Och jag kan inte annat än att hålla med. Eller i alla fall lite mindre folk. Svårt att komma fram och se, klämma och känna på allt man vill utan att använda armbågarna.

Satt på sköna stolar en stund, pustade och lyssnade/tittade på Alexandra Zazzi och Leif Mannerström som pratade och lagade mat. Man fick provsmaka Zaszzs Profiterol och Mannerströms underbart goda Kycklinggryta med smak av lime (den skulle jag gärna ha receptet på).


Havskräftor

Härlig frukt och grönsaksmonter

Blev några "fynd" med hem. Fransk Lemonad. Provade en annan sort som var slut när jag kom tillbaka så hoppas denna är lika god. Köpte en liten påse Öländska Bönchips gjorda på Bruna bönor. Supergoda snacks! Blev även två små lila Bernadotteskålar.

Efter att ha provsmakat det mesta på mässan var vi inte så sugna på något speciellt ikväll. Vi bestämde oss för våfflor. Med grädde, glass och blåbärssylt. Ägg eller frasvåfflor?! Vi gjorde Vardagsvåfflor (enligt rutiga kokboken)

50 g smör
2 ägg
5 dl vetemjöl
6-7 dl mjölk
1/2 tsk salt

Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp äggen lätt i en bunke. Tillsätt mjölet, salt och hälften av mjölken. Vispa klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och smöret. Grädda och mumsa!

Nu är det våffelkoma i soffan resten av kvällen. Trött efter en intensiv helg med mycket trevligheter. Dags att ladda för en ny arbetsvecka...
***

12 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Vilka fina bilder du fått till, ser så härliga ut. Trist när det är alldeles för mycket folk och trångt men det blir väl gärna så i en storstad som G-borg. Du får ta och åka ner till Malmös matmässa istället, inte fullt så farligt där tyckte vi.

Cupcakesfluffan sa...

Var där igår, en himla bra mässa och var mätt eter alla provsmakningar :-), de där bönchipsen var härligt goda

Remsan sa...

Åh, jag hade också gärna gått där och provsmakat. Men visst brukar det vara så att man får armbåga sig fram. Och jag är inte riktigt den typen, även om det nalkas mat :-) Men roligt är det med mässor.

Hanna sa...

Vad kul att se dina fynd! Chipsen låter himla spännande.

charlotta sa...

jag hade önskat att de hade flyttat mässan till svenska mässan istället - mycket mer plats... tyckte mässan var ungefär samma som förra året - bra och helt ok, men inte så mycket mer än det!

Michael sa...

seså... inte gnälla :) mässor är trånga, varma och stökiga. focus säljer ju nästan hundra procent av det som fanns med på mässan. vi kanske skulle ta en heldag på focus framöver och gå igenom hyllorna. har förstått att jag missat en hel del av deras sortiment. jag gillade mässan, köpte en tryck-kokare och drack några glas vin. brunabönchips... ja, det borde jag ha provat.

Slickepotten sa...

Grattis du vann tävlingen inne hos mig!
Skicka din adress till mig på slickepotten@slickepotten.net så jag kan skicka din vinst :)

charlotta sa...

michael: hahaha, lätt att vi ska ta en runda på focus! bra idé!

Anonym sa...

Matmässor är ju så himla kul att gå på! Tyvärr var jag inte på Passion för mat denna gång dock.
Våfflor är ju så himla gott! Det åt vi också i helgen :-)

Helena Ljunggren sa...

Det stör mig att vi aldrig åkte ner till mässan igår. Vi var på väg men så kom det annat i vägen. Jaja, nästa år får det väl bli istället :D

Pernilla sa...

det ser ut som det var trevligt på mässan, synd att jag missade det! men å andra sidan är jag så himla dålig på att trängas bland folk så jag hade nog mest stått där i mitten och gnällt ändå, så var det förra året. fast chipsen orkade jag armbåga mig fram till, konstigt nog ;)

M sa...

Våfflor måste ju vara typ det godaste som finns!