Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 17 februari 2011

Det är såsen som gör det!!

I går gjorde jag en kyckling som jag gjort något liknande förut. Konstigt att samma rätt kan smaka så olika eller har det bara gått tillräckligt lång tid sedan jag åt den senast!? Kan inte minnas att det var såå gott som det var i går. Receptet jag gjort förut kommer från Arla.

Denna gången kom inspirationen och idén från Gourmetmorsans Alla Hjärtans-middag.
Såhär gjorde jag:

Balsamicokyckling 2-3 portioner
2-3 kycklingfileér beroende på storlek
smör o olja att steka i
salt, peppar och torkad oregano
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
2 msk balsamvinäger
några skivor lufttorkad skinka

Dela kycklingfileérna på längden, en eller två gånger, beroende på storlek. Bryn den i olja och smör runt om så den får färg. Krydda med salt, peppar och oregano (rikligt). Lägg fileérna i en ugnsfast form. Häll grädde, fond och vinäger i stekpannan och koka upp och vispa in alla smakerna. Häll såsen över kycklingen. Strimla skinkan och lägg den över kycklingen. Grädda i ugnen på 225 grader ca 15 minuter.

Till kycklingen med den smarriga såsen gjorde jag en ljummen sallad med Kamutvete, ruccola, fetaost, paprika och tomat. Ringlade lite pumpakärnsolja över salladen. Mmm....

Idag åt vi resterna med Tagliatelle. Minst lika gott!

I morgon är det fredag. Det är ju tjohoo i sig!! Ser väldigt mycket fram emot kvällen. Då ska jag och två andra matbloggare, tillsammans med våra respektive, till en annan matbloggare, Charlotta, på halv åtta middag. Ska bli sååå spännande att se var hon och Calle har knåpat ihop. Frågan är: Ska vi ge poäng? Vad vinner man? Blir det vegetariskt rakt igenom eller blir det hemmastoppad korv?! Genomgående med skumpa i glasen?! Kameran kommer att vara med och dokumentera!!:)
***

9 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Är faktiskt lite avis på er halv8 middag i morgon...:) Funderar skarpt på att utvandra vi oxå, verkar vara himla roligt att vara matbloggare i Göteborg!
Hoppas ni får en härlig kväll tillsammans!

M A T B L O G G E N sa...

vad roligt för er! :-)
Hoppas det blir massa god mat.

charlotta sa...

hohoho, ja du! jag kan avslöja det här: det blir inte vegetariskt rakt igenom (i alla fall inte för er, men för mig!) och det blir inte hemmastoppad korv! :=) vi har gjort ett litet tema för kvällen som förhoppningsvis går hem.

ses senare!

Erika Skogly sa...

Oj så roligt med Halv 8. Jag vill också vara med! Hoppas vi får receptet och höra vem som vann.

Trevlig helg.

MÅ Gott sa...

Vad roligt med Halv Åtta hos mig-middag! Vi har pratat om att göra något sånt, men inte kommit till skott.

Ser fram emot att du bloggar om det sedan!

Balsamvinäger i sås är en höjdare enligt mig!

Trevlig helg!

matarkivet sa...

Kycklingen ser jattegod ut! Och ha sa skoj ikvall!!

Pernilla sa...

den där brukar jag också göra, fast med skinkan lindad runt kycklingfiléerna, det är ju kanongott :)

och på tal om kanongott så hoppas jag att det är vad maten ikväll kommer att vara. om några timmar ses vi, det ska bli kul :D

Remsan sa...

Tomater, hemmagjord pasta och korv som sköljes ned med skumpa och avslutningsvis dillchips ;-) Ska bli så roligt att se vad ni blir bjudna på!
Din middag ser jättegod ut.

Cupcakesfluffan sa...

Låter himla gott, den såsen måste jag verkligen ta och testa