Skär kycklingfileér så gott det går på längden så det blir tunna skivor. Vänd i vetemjöl kryddat med salt och peppar. Vänd därefter i uppvispat ägg och sist i riven parmesanost. Stek i rikligt med smör på medelvärme så kycklingen blir genomstekt och ytan blir gyllenbrun.
Servera med ris och en god tomatsås. Finns goda att köpa men jag gjorde min själv.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 msk brynt lökfond
oregano, timjan och basilika (torkad)
1 burk krossade tomater
1 msk flytande honung
salt och peppar
Hacka lök, vitlök och peppar. Fräs i smör tills löken blivit mjuk. Tillsätt tomatpuré, vin och fond. Låt koka ihop ett par minuter. Tillsätt kryddor, krossade tomater och honung. Låt koka ihop en stund. Mixa allt med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Till det drack vi en ölbuffé. Inte så illa som det låter. Tre olika sorters öl som vi delade. Starobrno och Brooklyn Lager har vi druckit många gånger förut. Störtebeker upptäckte vi när vi var i Tyskland i somras. Nu finns det en bock-bier på systembolaget. Gott och lagom en fredag.
Lördag och solen skiner. Lite kallt. Blir nog en promenad till stan. Sen får vi se. En lugn kväll med Melodifestival såklart ikväll!!
***
9 kommentarer:
Här har vi det också kallt, men solen skiner iaf!
Här blir det också en lugn kväll i soffan framför mello. Skulle ha lagat meze idag, men jag vaknade med 39 grader så vår middagsbjudning är inställd :-(
Mmm ser verkligen mumsigt ut!
Bra tips på lite ny öl, välkommet!
Här har vi oxå solsken, härligt kall och hög luft. Maken jobbar hela dagen så det blir en lugn kväll.
Hoppas ni får en fortsatt bra helg,
Anki
Jag gjorde fläskschnitzel med parmesan igår. Gott var det. Jag ser också på Mello ikväll. Ha en skön lördag.
så gott det ser ut
Oj - vilken festmåltid. :-)
Ser jättegott ut.
Ha en riktigt trevlig Söndag :-)
http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
/ Jenny
Visst är det något av det godaste man kan äta!?
Jag lagade oxå Remsans kycklingpiccata mumsigt värre.På systemet rekomenderade de faktiskt öl till denna rätt!En Zlaty Bazant blev det, passade bra:)
Det är extremt få gånger som jag har panerat kyckling. Det ser väldigt gott ut så jag ska lägga parmesanpaneringen på minnet. Trevlig helg!
Skicka en kommentar