Receptet kommer från Per Morbergs fantastiska kokbok: Scenen, livet och konsten att laga mat.
5 dl standardmjölk
5 msk maizena
3 msk strösocker
3 msk kakaopulver
1 uppvispat ägg
1 msk vaniljpulver
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen börjar sjuda och bli tjock. Låt den svalna.
Häll krämen i en stor skål eller i portionsskålar. Låt kallna i kylskåp 3-4 timmar.
Måste erkänna att jag faktiskt misslyckades när jag svängde ihop denna i lördags. Den stelnade aldrig och var lika rinnig på söndag förmiddag. Suck! Men i stället för att slänga hällde jag tillbaka den i grytan och kokte upp den igen och lät den bli något tjockare. Sen stelnade den snabbt. Så det blev söndagsgott istället!
Servera med lättvispad grädde och skivad banan. En riktig klassiker!
***
10 kommentarer:
Hej Sofie!
Har aldrig testat att göra egen chokladpudding men det låter väldigt gott.
När det gäller fläskfilérätten med vitlök så måste man ha marinerade vitlöksklyftor för det är därifrån alla goda smaker och kryddor kommer.
Vi har bara gjort chokladmousse, men egen chokladpuddng ska vi absolut prova på att göra. Vet precis vem vi ska bjuda den på...
Måste verkligen ta och göra egen chokladpudding
Jag ÄLSKAR chokladpudding, speciellt köpevarianten från Ekströms (mest för att jag aldrig ätit någon annan... hehe). Måste testa ditt recept, jag sparar det!
Jag tycker bättre om chokladpudding än mousse. Men har inte gett mig på att göra egen någon gång. Ska testa ditt recept. Blir lite nostalgi ;-)
chokladpudding är ju himla gott! men som så många andra har jag aldrig gjort det själv innan. det är ett ganska kul alternativ till efterrätt! kanske något för nästa SHO :=)
Jag har faktiskt alltid foredragit Ekstroms framfor mammas hemmagjorda, men nu blir jag sugen pa att testa detta receptet!
Jag har aldrig gillat pulvervarianten av chokladpudding. Ska nog testa det här receptet. :-)
Jag vet någon som m-å-s-t-e äta chokladpudding i helgen, och jag tror bestämt att det är jag! ;-)
Tack så jättemycket för att du skrev med ditt "misslyckande", det räddade min pudding!
Skicka en kommentar