Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 23 februari 2011

Biffwok med Cashewnötter

I dag blev det storkok i lilla köket. Storgrytan med ärtsoppa har kokats. I morrn är det torsdag. Skönt att ha maten helt klar någon dag när man kommer hem. Bara koka upp, i med lite kött och smaka av efter jobb och träning.

Till kvällsmat idag blev det Biffwok. Eller.... jag använde innanlår och det blev tyvärr lite segt. Men väldigt gott! Receptet hittade jag i senaste Buffé (2/11).

4 portioner
500 g strimlad biff
1,5 dl hoisinsås
1 gul lök
2 röda paprikor
1 dl cashewnötter
1 tsk chiliflakes
  • Blanda den strimlade biffen med hoisinsåsen i en skål. Låt marinera medan du förbereder resten.
  • Skala, halvera och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och skär paprikan i 2-3 cm stora fyrkantiga bitar.
  • Rosta cashewnötterna i en torr panna. Lägg åt sidan.
  • Häll över köttet i en sil och samla upp såsen som rinner igenom. Rör runt och pressa ut så mycket sås som möjligt. Spara såsen. Woka köttet i olja i en het panna ca 3 minuter under omrörning. Ta upp och lägg åt sidan.
  • Woka lök och paprika hastigt i olja under omrörning. Krydda med 1/2 tsk salt och chiliflakes. Häll på köttet och blanda ihop med grönsaker och sås så allt blir varmt.
  • Servera med ris, cashewnötter och en limeklyfta att pressa över.
God söt/salt smak av hoisinsåsen, sötma av paprikan och hettan av chiliflakesen. Lite synd att köttet blev segt så nästa gång gör jag det med biff. Observera att ärtskotten fick agera garnityr. Snyggt och gott!
***

8 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Så gott det ser ut och cashewnötter i maten är himla gott

Mårtenssons kök sa...

Perfekt, vi fick en burk med chiliflakes, bl.a, sist vi hade gäster. Då kan vi ju provad detta så kommer dom till användning:)

Tinas skåpmat sa...

Så detta recpt i buffe och tyckte det lät smarrigt...då såg jag framför mig den i en lite vildare variant..på älg =)

Ärtsoppa är hur gott som helst, och jag kokar alltid en stor binge för att frysa ner de som blir över

charlotta sa...

det ser ju jättefint ut! that's it, i helgen ska jag plantera ärtskott! :=)

MÅ Gott sa...

Vi skulle egentligen äta det igår, men eftersom vi åt ris och cashewnötter dagen innan så sparar vi det till nästa vecka (dålig planering).

Roligt att det blev så bra resultat med ärtskotten och så snabbt det gick!

Anonym sa...

Ser supergott ut! Alskar cashewnotter sa detta ska jag absolut testa. :)

Pernilla sa...

ååh, det är ju så gott med cashewnötter! det borde man ha till all mat, kanske...

hoho, ska jag få någon tårta i "norrland" får jag nog se till att baka den själv. min pappa glömde till och med bort min födelsedag och ringde dagen efter och skulle gratulera, och i deras almanacka hemma har de skrivit in min födelsedag på fel dag (min brorsons mammas födelsedag fick bli min tydligen) med fel ålder... ibland börjar jag nästan fundera på om jag inte är en bortbyting ;)

Remsan sa...

Jag stod och höll i en burk hoisinsås i affären idag och funderade. Men det blev ingen. Synd, för det här låter gott. Gillar all wokad mat.
Blev imponerad av dina ärtskott. Det är så gott att blanda ned i sallader, ja och toppa mat med så klart :-)