Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 20 februari 2011

På tur i det fina söndagsvädret

I dag har vi fått väldigt mycket friskluft. Blev en tur på drygt tre timmar i Skatås. Runt och på Härlanda Tjärn var det som vanligt (eller mer än vanligt) mycket folk. Parkeringen var full, folk som sprang, promenerade, grillade korv och rastade barn på isen. Vi promenerade förbi allt och upp på Getryggen. Lugnt och skönt och inte inte en människa. Helt ensamma, helt tyst och med utsikt över hela östra Göteborg. Vi satte oss på en sten och drack medhavd fika: Varm choklad och Chokladmuffins.

Solen härligt i ögonen under fikastunden

Varm choklad och goda muffins

Inte lätt att ta sig fram överallt

Någon hade gjort ett hjärta på isen på Delsjön

Väl hemma landade vi i soffan en stund med tidning och spännande finaler på skidsprinten på TV. När jag samlat krafter tog jag tag i något som jag länge skjutit på: storstäda badrummet. Pjuhh... Av med alla kläder och fram med det skarpa rengöringsmedlet och gick sedan bananas med duschslangen i hela badrummet. Så nu skiner varenda kakelplatta och golvet är så rent som det går.

Till kvällsmat blev det Stuvade Makaroner och Stekt Falukorv. Känns som måndagsmat men kände att vi hade mer tid idag. Ingen kan göra stuvade makaroner som min mormor kunde. Trots att jag gjorde precis som det stod på paketet (Kungsörnen) blev det inte lika gott. Någon som har något bra knep?! Tyckte att det blev torrt och klistrigt. Men gott ändå.

Stuvade Makaroner 4 portioner
1 liter mjölk
5 dl Idealmakaroner
1 tsk salt
svartpeppar
muskotnöt

Koka upp mjölken och häll i makaroner och salt. Låt sjuda i 25 minuter tills mjölken kokt in i makaronerna. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Servera med skivad, stekt falukorv, ketchup och senap.

Vi har 6 kronor kvar på vårat ICA-kort så denna veckan ska vi jobba på att tömma kyl och frys. Något som är nyttigt och välbehövligt ibland. Inte för att vi är helt panka för övrigt men ser det som en sport. Finns gott om mat i frysen som vill bli uppäten.
***

10 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Så härligt väder ni haft, annat än det grå trista här nere hos oss. Ska storstädas i både kök i badrum i veckan, Anki har lite extra ledigt under sportlovet så då gäller det att passa på.
När vi stuvar makaroner så gör vi stuvning på mjöl, smör och mjölk och sen rör vi i de kokta makaronerna.

Ovanligt Gott sa...

stuvade mackisar äger ibland.

Cupcakesfluffan sa...

ja idag har vädret verkligen varit kanon, promenerade ofta förr runt Härlanda Tjärn men det blir inte lika ofta nu när vi har två barn

charlotta sa...

stuvade makaroner är en riktig klassiker, och åh vad gott det är! jag brukar äta mina med heinz chilisås och rivna morötter, mums! pappa är mästaren på stuvade makaroner i vår familj, det åt vi ALLTID när jag var vi var i fjällen.

Remsan sa...

Vilken härlig utflykt! Hurra, för vårsolen!

Elina/Filibabba sa...

Åh stuvade makaroner och falukorv! Det är ju hur gott som helt! :-) Och vilken härlig utflykt det ser ut att ha varit, jag blev själv sugen på att ta med lite matsäck och ge mig ut nu!

Anonym sa...

Vilken supermysig liten utflykt! När solen visar sig blir man verkligen sugen på att ge sig ut med fikakorgen :-)

Helena S sa...

Vilken härlig utflykt! Och vad kul ni ser ut att ha haft det på er Sju hos oss-kväll!

Erika Skogly sa...

Jo, frysen är full, men ändå "har vi inget hemma att äta"... Så har vi det.

Annika - Bakat och lagat sa...

Vad mysigt det såg ut med utflykt! När jag gör stuvade makaroner (eller stuvad potatis) så kokar jag makaroner/potatis för sig och gör stuvningen brevid och blandar sen. Det blir bra tycker jag!