Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 1 februari 2011

Fläskpannkaka

I kväll blev det Fläskpannkaka. En del i mitt projekt att ta vara av alla bitar med julskinka jag har i frysen. Hög tid att göra något av den! Perfekt kvällsmat!

4 portioner

1 bit julskinka eller annat rökt kött, tex bacon
3 st ägg
6 dl standardmjölk
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
  • Tärna skinkan och lägg i en smord ugnsfast form.
  • Rör äggen lätt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken, saltet och allt mjöl. Rör till en jämn smet.
  • Tillsätt resten av mjölken och blanda samman.
  • Häll blandningen över skinkan och grädda på 225 grader i ca 30 minuter eller tills pannkakan fått fin färg.
Servera med rivna morötter och lingonsylt. Så gott!

***

5 kommentarer:

Pernilla sa...

fläskpannkaka är en sån där typisk rätt som hela min familj tokälskar, utom jag som bara sitter och petar i maten. men så har jag ju fruktansvärt svårt för all sorts pannkaka, plättar och våfflor också.

vi har tappat bort en kökshandduk här hemma, jag kanske ska titta i någon av mina kokböcker om den ligger där ;)

haha, sälja chips! vilken bra idé. en affär inriktad på bara chips, det vore tamejtusan något det!

Mårtenssons kök sa...

Gott, gott. Oftast blir det äggakaga av våra planer på att göra fläskpankaka, vet faktiskt inte varför det blir så?

matarkivet sa...

Fläskpannkaka är en av mina vardagsfavoriter, riktigt gott! Men jag måste ha jordgubbssylt till...

Cupcakesfluffan sa...

fläskpannkaka är himla gott med jordgubbssylt till :-)

sana sa...

Riktigt mumsigt!