Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 5 februari 2011

Chokladbollar

Det var min tur att fixa fredagsfika och då det var lite manfall på avdelningen kände jag inte för att slå på stora trumman. Vi två som fikade var väldigt nöjda med hemmagjorda chokladbollar (eller vad man nu ska kalla dem...).

100 g smör (absolut inte margarin!!)
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk starkt kallt kaffe

Blanda alla ingredienserna med händerna. Rulla till valfritt stora bollar och rulla i kokos. Ju mindre, desto fler kan man äta....:)

4 kommentarer:

matarkivet sa...

Chokladbollar är riktigt gott, men jag föredrar mina med pärlsocker på.

Cupcakesfluffan sa...

Chokladbollar är så gott, jag brukar göra hälften med pärlsocker och hälften med kokos då jag vill ha pärlsocker och sambon kokos

vanilla sky sa...

Chokladbollar brukar jag och min dotter baka, hon rullar dem dock lite avlånga och då ser dom ju ut som... ja, du vet vad... Inte så aptitretande precis. Men dina ser väldigt goda ut!

Martina J sa...

"Ju mindre, desto fler kan man äta.." I love it! :D