Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 8 februari 2011

Hemmagjord glass

När jag får ett större kök med gott om plats vill jag ha en massa onödiga prylar och en massa olika porslin, skålar, bunkar och annat. Det är min dröm (och Johans mardröm, han förstår inte det där med alla bunkar!!:)). Något som jag verkligen skulle vilja ha i alla fall är en Glassmaskin. Ser många bloggare som har det och gör helt fantastiska glassar i alla smaker man kan tänka sig. Kul att experimentera med olika smakkombinationer.

Förra helgen var vi hos syrran på middag. Hon har en glassmaskin. Men i brist på ägg (eller om det var grädde) så fick hon improvisera och gjorde glass av naturell yoghurt och frysta blåbär (kan ha varit nåt sött också, tex honung). Blev sååå fräscht och gott!!

Även kidsen gillade glassen. Ruben mumsade och hade glass runt hela munnen!

Rasmus och Ruben hade precis fått sina Bamseklubbskit inför semesterresan till Teneriffa som de är på just nu. Tröja, keps, ryggsäck och resedagbok inspekterades och mjukades upp! Hoppas verkligen de har en underbar semester. Här i Göteborg har det varit soligt och fint i dag men blåsigt. Värre verkar det ha varit längre söderut med stormar, utebliven el och riktigt busväder. Hoppas det är våren som hälsar på och säger hej!!

***

9 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Den önskan känner vi absolut igen, ett större kök med MYCKET förvaringsplats, vilken glädje. Fast jämfört med er ska vi inte laga, det har vi lärt oss:)
Härlig glassmustach!

Remsan sa...

Jag har väl iofs plats för en glassmaskin (Berra är kanske av en annan åsikt...), men det har bara inte blivit av att vi köpt någon. Idiotiskt med tánke på hur mycket glass barnen kränger per år. Yoghurtglass är godast tycker jag, men då behövs knappt en glassmaskin utan mixa bara matyoghurt med frysta bär så har du glass.

Michael sa...

:) tricket är att sprida ut grejjerna. garaget kallar jag "humlans minilager", i falkenberg finns sommarrelaterade prylar och berlin bra-och-ha :)

Cupcakesfluffan sa...

Glassmaskin är en himla bra maskin :-) och yoghurtglass är himla mumsigt

charlotta sa...

ja, det där med fullt i skåp känner jag ju till allt för bra... men, när calle börjar klaga säger jag att porslin och köksredskap är mitt intresse/liv/passion och att han minsann spelar tv-spel blablabla och då brukar han vara tyst ett litet tag, höhö.

Foodelicious.se sa...

Ja det hade varit rena lyxen med allt vad man önskar sig i sitt eget kök.

Anonym sa...

Ja, vem drommer inte om ett storre kok... Jag ar tacksam att jag iaf ar bra att 'spela tetris' i skapen sa att man far in sa mycket som overhuvudtaget ar mojligt :)

Erika Skogly sa...

Vi brukar kalla det turboglass. Man mixar frysta bär med yoghurt. Fantastiskt gott.

Här i Skellefteå har vi inte sett till nån storm, som tur är.

Cecilia sa...

Ser jättegott ut! Låter friskt och fräscht också. Borde kanske fundera på det där med glassmaskin?