Handboll. Klubbland. På spåret. Skavlan.
Lax. Cajun. Sötpotatis. Vin. Dessert.
Vi spar på detaljerna. Börjar bli fredagstrött och funderar på att gå och lägga mig och vakna utvilad i morgon till en ganska oplanerad lördag.
Rapporterar om kvällens supergoda middag senare. Här kommer desserten (som inte var mindre supergod!!)
Pannacotta Lakrits
2,5 dl vispgrädde
1 ark gelatinblad
1 msk strösocker
turkisk peppar
frysta hallon
Börja med att lägga gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädden i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ut det i grädden. Lägg i 6-8 st turkisk peppar. Gärna lite krossade. Vispa till de smält. Ja, de fastnar irriterande i vispen till en början men smälter till slut.
Häll upp i formar. Jag invigde mina två hjärtformar som jag köpte i veckan. Fredag = kärlek!
Låt stå i kylen och stelna i minst 3 timmar.
Dekorera med frysta hallon och krossad turkisk peppar. Är man en lakrits-lover som jag så är det en ultimat dessert!
***
5 kommentarer:
vilken snygg bild och så gott det låter, gillar verkligen lakrits så detta låter så gott
Kan tänka mig att pannacottan var jättegod. Speciellt tillsammans med hallonen. :-) Måste verkligen testa detta receptet. Ha en fin helg!
Åh så gott! Och fint. Fredagarna är sköna...
Kan bara hålla med, så fin bild och så gott med turkisk peppar. Låter som en härlig fredag, hoppas resten av helgen blir lika bra,
Anki
Wow vad gott det verkar! Måste testas! Synd bara att min sambo hatar lakrits...men desto mer blir det till mig! ;)
Skicka en kommentar