Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 11 januari 2011

Ajaja... Ojojoj....

Ohhh....myyyy......Goooood!!!

I dag har jag varit på årets första Body Pump pass. Hela kroppen skakade bara efter ett par låtar och de sista sved det som tusan!! Har inte varit på denna senaste pumpen (vilket kanske säger endel för vissa "pumpare" hur längesen jag var på ett pump-pass) och det måste vara den tuffaste någonsin. Och då har jag ändå tränat det till och från i tio år. Men skam den som ger sig. En gång i veckan måste man gå för att slippa träningsvärken efter varje gång. Ajajaj, vad ont jag kommer att ha i morgon!!

När jag kom hem gjorde jag den absolut godaste Linssoppan jag någonsin gjort. Johan är inte jätteförtjust i bönor och linser så jag kände att jag fick piffa till den lite för att det skulle gå hem. Den blev lite thai-inspirerad. Grundreceptet hittade jag på Kung Markattas hemsida.

ca 4 portioner
1 gul lök
3 st vitlöksklyflor
ca 1 mks strimlat citrongräs
ca 1 msk riven ingefära
1 morot
4 potatisar
ca 1 msk gul curry
chilipeppar efter smak
1 msk paprikapulver
1,5 dl röda linser
1 tomat i tärningar
7 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
salt

Hacka löken grovt. Riv vitlök. Skala och skiva morot och potatis. Bryn lök, vitlök, ingefära, citrongräs, potatis och morot med kryddorna i smör i en kastrull. Tillsätt röda linser, tärnad tomat, vatten och buljong. Koka upp och smaka av med salt. Koka 10-15 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Servera med bröd.

Sååå gott!!

***

7 kommentarer:

Remsan sa...

För inte tala om hur ont du kommer ha i övermorgon! Ajaj... Jag lider med dig. Värst brukar vara för mig varje gång jag ska sätta mig och det bara svider i låren.

charlotta sa...

linssoppa är grymt! callen har precis samma inställning till bönorna - bönskeptikern nummer ett... men jag gillar det. åh, vad jag längtar efter träningen nu! efter som min on-again off-again-förkylning aldrig vill försvinna helt är det mest långpromenader som gäller för min del.

Mårtenssons kök sa...

Nej, ingen skepsis hr mot bönor och linser, men däremot curry! Anki ryser av bara tanken på curry, huga. Men annars lät det gott...
Träningsvärk är välkommen värk:)

kaksmulan sa...

Huga jag skulle haft årets första träningspass idag men blev hemma med sjuk dotter istället, men men jag vet vad som väntar. Den där soppan lät så god att jag nog tom skulle få i min man linser ;).

Fridas kök sa...

Mums för linssoppa!

Helena sa...

Jag har som många andra ovan varit sjuk och inte kommit igång än, men nästa vecka smäller det! Träningsångesten är total, och jag kommer att DÖ på årets första body pump!

Erika Skogly sa...

Ååååh, så gott med linssoppa! Det var minsann länge sen! Och vad spännande med thaismakerna till. Thai är mums!