Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 24 november 2010

Rocky Road Christmas Edition

I går blev jag sugen på att göra Rocky Road. Det är ju något av det godaste hemmagjort godis jag vet. Choklad, kola och nötter. Mmmm....

De har byggt om på "min" ICA och man hittar ingenting. Alla springer runt som yra höns. Förut visste man precis vart allt fanns och man gick sin lilla runda. Nu får man springa tillbaka mest hela tiden för att leta upp allt man glömt och inte hittar. Som mini-marshmallows tex. Jag visste exakt vart de fanns förut. Nu hittade jag inte ens de andra grejerna som de brukade så med. MEN!!! Skumtomtar hängde lite överallt så efter en stunds letande kom jag på att det borde gå lika bra med det istället. Jag testade!!

300 g mörk choklad
1 påse dumlekola
1 påse juleskum
1,5 dl saltade jordnötter
0,5 dl skalade pistagenötter
Flingsalt

Smält choklad i vattenbad. Låt svalna något. Dela dumlekolorna på mitten och skumtomtarna i fyra delar. Blanda godis och nötter med den smälta chokladen. Häll ut blandningen i en bakplåtsklädd form eller på en bricka i ett ganska tjockt lager. Strö lite flingsalt ovanpå. Låt stelna i kylskåp.

När kakan stelnat skär i lagom stora bitar.

Blev inte bara gott, utan snyggt också med juleskum istället för mini-marshmallows.

Förvara i en burk i kylen (burk från Lagerhaus med texten "Sötsaker och Godbitar" på locket).

11 kommentarer:

Anonym sa...

Sjukt gott!!! Dock har jag på vart marshmallowsen ligger på ICA ;)

charlotta sa...

haha, vilken smart idé! jag hittade mini-marshmallows på mitt ica så jag får köra på vanliga, men jag hinner ju baka RR mååånga gånger innan jul :)

mamma sa...

hoppas att det finns nån bit kvar tills vi kommer i helgen. Ser fantastiskt smarrigt ut på bilderna i alla fall. WOW säger jag bara!!!

Martina J sa...

Wow vad gott det ser ut!

Tinas skåpmat sa...

Med gud! de hade jag totalt glömt bort...så nu blir de till att göra dem med jag har ju mini marshmallows...men skumtomtar kanske man skulle testa.
Ha det gott!

Kaksmulan sa...

Det lät ju vansinnigt gott med skumtomtar i men barnen skulle aldrig förlåta mig om jag nallade av deras skumtomte förråd. Jag har gjort din underbara chokladlakritskola, den var vansinnigt god. Tack för tipset, jag har länkat till dig från mitt inlägg hoppas det var ok.

Mårtenssons kök sa...

Vilken bra idé att ta skumtomtar istället!
Vi har inte ens börjat fundera på julgotter, men dina turkiska peppar kolor kommer vi absolut att göra.

Erika - Bakglädje sa...

Vad gott det ser ut. Jag har aldrig testat Rocky Road någon gång men blir väldigt sugen på att testa varje gång jag ser det.

vanilla sky sa...

Åhh.... världens godaste godis!

Filippa H. sa...

väldigt fint med det rosa i! julkänsla :)

Unknown sa...

Blanda en burk kondenserad mjölk i den smälta chokladen så blir den underbart mjuk i konsistensen när det stelnar. Jag använder 200 gr ljus choklad och 200 gram mörk choklad och en burk av kondenserad mjölk i min rocky road..