Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 17 november 2010

Peanut Butter Cookies

Hoppsan! Vilka goda kakor! Ser inte så mycket ut egentligen men blev helt ljuvligt goda! Dessutom busenkla att göra. Bjöd på dem till fredagsfikat på jobbet förra veckan. Receptet hittade jag hos söta Tea på hennes blogg Söta Saker.

Hittade inga mini-nonstop så jag tog vanliga. Gick fint. Behöll dem hela så det blev stora goda chokladbitar i kakorna. Precis som det ska vara i cookies.

100 gram smör
1 dl jordnötssmör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1½ dl Nonstop, gärna mini

Blanda farinsocker med det rumsvarma smöret och jordnötssmöret. Tillsätt ägget. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig och rör därefter ihop med smörblandningen. Blanda sist ner nonstop. Forma degen till bollar och platta ut dem till kakor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 10 minuter. Grädda inte för länge, ska vara lite sega.

Burken är inte lika välfylld längre. Några till fredagsfika, några tog jag med hem till Skåne som min familj fick smaka och resten mumsar jag och Johan på. Sååå gott med jordnötssmör i! Ni måste testa!!

2 kommentarer:

Erika Skogly sa...

Skulle vilja ta en tugga eller två ur dessa rackare. Jag ÄLSKAR jordnötssmör, men har det aldrig hemma eftersom jag har en son som är allergisk. Men i helgen ska han sova hos farmor och farfar, så då ska jag passa på att göra en marmelad med nötter i.

-Skogly

http://smaskelismaskens.blogspot.com/

Erika - Bakglädje sa...

Mums vad gott det låter.