Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 23 november 2010

Man skulle ha ett glas vin till....

....sa Johan när vi åt i kväll. Det bör väl betyda att det kanske var lite lyxigare och lite godare än "vanlig" vardagsmat?!

Egentligen var det faktiskt helgmaten vi åt. I lördags, när Johan var på Liseberg och åt julbord med grabbarna, så köpte jag lite gott som jag skulle smaska på. Men i stället sprang jag på stan hela eftermiddagen och var så vrålhungrig när jag kom hem att jag slängde i mig Canneloni som var över från i fredags. Senare på kvällen var jag hos en kompis och åt mest chips, grönsaker och dipp.

Så ikväll lyxade vi till det med Färsk Pasta fylld med karl johansvamp och tryffel (ICA), lufttorkad skinka, vitlöksstekta skogschampinjonern och getostsås.

I den stora favoritbringaren från Rice är det vatten. Som alltid på vardagarna...

Såsen slängde jag ihop i ett nafs: koka upp lika delar grädde och mjölk, smula i getost och smaka av med flytande honung och nymalen svartpeppar. Oj, så gott det blev!!

Självklart hade vi lite hyvlad parmesan på. Gillar när det är sådär stora pastakuddar med mycket fyllning så man känner smaken. Lyxigt och gott!! Ja, det kan man behöva en kylig, stormig och snöig tisdag i november.

6 kommentarer:

M. sa...

sv: ja visst är det gott med gröt :)

gröten är god att göra på grahamsgryn eller grahamsmjöl också ;)

ha en fortsatt bra kväll! kram

Mårtenssons kök sa...

Det var inte illa minsann, så gott det låter och ser ut. Men ett glas vin kunde ni väl unnat er...:)

Remsan sa...

Jo jo i den stora kannan ja... Perhaps? Perhaps some wine :-) Mig lurar du inte ha ha...

Kaksmulan sa...

Mm det där är en favorit rätt här också. Men håller med, ni skulle unnat er ett glas vin till. Ibland smakar det väldigt mycket bättre en ruggig tisdag än på helgen.
Har just kokat din lakritskola. Står och svalnar i kylen men kunde inte låta bli att nalla lite ur kastrullen ;) mums vad god. Hoppas jag hinner doppa den i choklad innan den tar slut...

charlotta sa...

ja, det kan man definitivt behöva en dag som den här! jag har tänkt göra sådana pastakuddar själv någon gång, men de man köper är ju faktiskt riktigt goda!

Erika Skogly sa...

Det där lät verkligen gott. Kul att kunna lyxa även på en vardag.

-Skogly

http://smaskelismaskens.blogspot.com/