Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 18 januari 2010

Lax med bulgursallad

Nu är jag frisk och efter förra veckans tre semlor är det verkligen dags att sätta igång med träningen på allvar!! (Lillebror var snabb att efter mitt förra inlägg meddela att han faktiskt satte i sig fyra semlor förra veckan!!!:)

Hade en liten stund över innan dagens träningspass: MRL (mage, rumpa och lår ska pinas!!). Började förbereda maten så det bara är att slutföra när jag kommer hem utkörd och hungrig.

Kokte 2 portioner bulgur i en grönsaksbuljongtärning. La i en tärnad morot under kokningen. När bulgurn nästan var färdig la jag i frysta sugar snaps och lät dem ångas mjuka. Strimlade en halv chili, halverade 5-6 körsbärstomater och la i tillsammans med strimlad paprikasallad.


La två portionsbitar lax i en ugnsfast form. Tärnade ett äpple och strimlade en halv gul lök och la över. När jag kommer hem ska jag hälla över en burk creme fraiche med franska örter och grädda i ugnen i ca 12 minuter på 225 grader och servera med bulgursalladen som då är kall eller ljummen.


Sååå underbart att ha maten klar när man kommer hem och knappt orkar hålla duschmunstycket för att armarna vibrerar av utmattning. Och gott var det också!!:)

4 kommentarer:

vanilla sky sa...

Ser gott ut och framförallt nyttigt! Man blir ju så peppad att äta sunt när man har tränat. Inte så att man tränar och går hem å klämmer i sig en 200 grammare maraou chokladkaka ;) Inte jag i alla fall..
Sallad är ju helt perfekt!
(Jag har btw varit på step-up idag, DET svider i låren!)

Anonym sa...

Tack! Det här såg ju också gott ut :) Och jag är såå sugen på semlor!

Helena sa...

Åh vad gott det ser ut!

Ja visst är det konstigt! Hon (annika) tyckte att det var en bra idé eftersom att då slapp man ju stöka ner och diska i köket också. Men jag tycker ju att det är roligt att laga mat! Jag tror inte på sådana där dieter, man skall äta varierat och i måttliga mängder...

Fin blogg du har! :)

Johanna sa...

Oj vad gott !
detta skall provas på =)
// Johanna