Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 2 januari 2010

Lammfärsburgare

Nyårsdagen var en seg dag. Som den oftast brukar vara. Vi sov bort halva dagen och åt frukost när man vanligtvis har avslutat och börjat smälta lunchen.

Tog en promenad i kylan innan solen gick ner och handlade något ätbart för kvällen. Det resulterade i Lammfärsburgare med fetaostyoghurt och rösti. Blev en riktig festmåltid trots knapp ork.

I lammfärsen blandade jag finhackad schalottenlök, riven vitlök, spiskummin, cayennepeppar, salt och peppar.

Jag lät vanlig mild yoghurt rinna av i ett kaffefilter för att få den lite mindre rinnig och blandade den med smulad fetaost, vitlök, torkad mynta, salt och peppar.









Vi köpte Max hamburgerbröd som var riktigt saftiga och goda. I burgaren hade vi skivad tomat, skivad gul lök och blandad sallad.










Alkoholfritt i glasen trots fredag kväll. Blev Brämhults Äppeljuice som var läskande och god.

Såhär smaskig blev burgaren. Istället för vanliga pommes frites eller potatisklyftor skojjade vi till det lite och hade rösti till. Gott!!

1 kommentar:

vanilla sky sa...

Vad gott det ser ut!
Har aldrig provat lammfärs, då jag inte är så glad i får och lammkött generellt. Kanske borde prova ändå?