Vi hade bestämt att det skulle bli Köttfärssoppa till kvällsmat idag. Hade lite nötfärs över och de flesta andra ingredienser tillhör basförrådet.
Hittade ett recept i tidningen Buffé (2/11) som jag utgick från. Ersatte lammfärs med nötfärs och hade även lite morötter i. Här kommer mitt recept för 4 portioner:
200 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 små potatisar
2 morötter
1 medelstor röd paprika
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk rosmarin
1/2 färsk röd chili
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (400g)
1 liter vatten
1 köttbuljongtärning
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i ca 1 cm stor tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i 1/2 cm stora bitar.
- Fräs färsen tillsammans med alla kryddor och tomatpuré i en stekpanna.
- Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull ett par minuter tills den blivit mjuk. Häll i färsen, potatis, morot, chili, tomatkross, vatten och buljong i kastrullen. Koka upp och smaka av med salt. Låt koka i ca 30 minuter.
***