Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 15 oktober 2012

Nudelsalladen och veckans utmaning

En av tjejerna som var med i helgen lyckades hitta receptet på den goa goa nudelsalladen som vi blev bjudna på hos Christina i helgen. Här kan ni hitta det. Den kommer jag verkligen göra snart igen. Då den är kall är den perfekt att förbereda.

Kall nudelsallad med räkor

Min syster tycker att jag gick helt bananas på äpplen förra veckan och gav mig en ny utmaning: Palsternacka. Utmaningen innebär en soppa, en indisk rätt och ett bakverk som innehåller palsternacka. Det är ju en söt och god rotfrukt som har flyttat in i mitt huvud. Men jag tror att jag behöver er hjälp!!! Sitter ni inne på något bra recept så tipsa gärna. Under tiden tar jag en promenad till torget och köper ett gäng palsternackor.

12 kommentarer:

Karin sa...

Jag blev hungrig när jag läste ditt inlägg kom att tänka på rotfruktsgratäng. Nu innebar ju din utmaning något helt annat så jag googlade på soppa palsternacka & hittade då flera smarriga recept,
t ex http://www.malins-mat.com/2010/03/soppa-pa-palsternacka-parmesanost.html (detta är alltså inte mitt recept men det låter gott)

Katarina sa...

En god kaka med palsternacka får du här: http://hovkonditorn.blogspot.sg/2011/12/new-years-eve-cake.html
Lycka till!

Lotta sa...

Gott och fräscht med nudelsallad, och vad roligt att bli utmanad så där! Ska bli spännande att se vad du hittar på. Tyvärr kan jag inte ge ett enda tips, är verkligen novis när det gäller att laga till palsternacka, förutom att slanta ner det i en gratäng eller liknande...

Lycka till :-)

Nina sa...

Nudelsalladen ser grym ut! Älskar goda sallader och ny inspiration till sådana=)

Pernilla sa...

de gjorde bakverk med rotfrukter på top chef - just desserts förra veckan och då var det en kille som gjorde en palsternackskaka, tror han gjorde typ som en morotskaka fast med palsternacka istället, det borde ju funka för palsternacka är ju också sött och gott :)

Anonym sa...

Vilken spännande utmaning! Jag skulle nog testa att göra en morotskaka, fast med palsternacka istället! Det borde ju funka? Ska bli skoj att se vad det blev sedan iallafall! :-)

Malin`s Diner sa...

Men så god den nudelsalladen ser ut, verkligen en lockande bild.

Har inga tips på palsternacksrecept tyvärr, good luck with that.

Kram

Kim sa...

Nudelsalladen ser ut att falla mig på läppen, gillar glasnudlar, räkor, avokado - äh vad fasen jag gillar allt i det receptet!
Gjorde för ett tag sedan en soppa på palsternacka och potatis, toppas med stekt svamp. http://tantrussinsbak.blogspot.se/2012/02/nu-alla-barn-blir-det-sangstund.html
Ska bli kul att se vad du hittar på i veckan!

lisa sa...

Mmm ser riktigt god ut! den ska jag testa / Lisa

Remsan sa...

Det går att byta ut tex morötter i brödrecept mot palsternacka och andra rotfrukter. Säker gäller detsamma med mjuka kakor med morötter eller rödbetor i.

Matarkivet sa...

Den nudelsalladen ser galet god ut!

Lollo sa...

Kunde inte låta bli, var tvungen att testa detta ikväll och den var ju galet god! Har potential att bli en klassiker i vårt hem. Ha det fint!