Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 21 oktober 2012

Hard Rock Café - en barnvänlig restaurang

Jag tror jag ska börja recensera barnvänliga caféer och restauranger vi besöker. Nuförtiden har man lite andra krav när man går på restaurang. Man ska komma in med barnvagn, det ska finnas barnstol, skötbord och personal som accepterar barn. 

I går var det ett grått och regnigt Göteborg och vi tog en tur till stan för att fixa lite smågrejer. När det vankades lunch dividerade vi som vanligt fram och tillbaka vart vi skulle gå som passade oss alla. Johan var sugen på en öl och vi chansade på Hard Rock Café som ligger på Avenyn i Göteborg.

Riktiga bestick är roligare än barnbestick

Johan gick in och rekade om det var ett barnvänligt ställe och vi var hjärtligt välkomna. Flera barnvagnar stod redan parkerade innanför entrén. Vi blev visade till ett bord och hovmästaren gjorde plats för barnstol. Servitören värmde barnmaten vi hade med oss och hällde till och med upp den på ett fat och serverade med en barnvänlig sked (lång kaffesked). Vi beställde vår mat och dryck och matade under tiden Oliver. Han fick även en heliumfylld ballong som vi fäste vid hans stol. Flera par med barn satt i samma del av restaurangen som oss. Strategiskt!

Mobilkamerabilder!!
Jag åt en sandwich med kyckling och getost och Johan åt en hamburgare med Pulled pork. Väldigt gott!  Johan tog en öl och jag slog till på en Strawberry basil lemonade. Sååå läskande och god!! Oliver tyckte det var kul att sitta stilla en liten stund och det blev ingen långlunch direkt. Alla mätta, nöjda och glada. Skötbord fanns på damernas toalett. Frågan är varför det inte finns på herrarnas?

Njuter av min Strawberry basil lemonade
Betyg: Helt klart godkänt. Ett litet minus då det inte fanns skötbord på herrarnas. 4 av 5 Oliver.

7 kommentarer:

Slickepotten sa...

Härligt med tips på barnvänliga resturanger :)

Jag ska genast tala om det min bror som bor i gbg om den!

Amy's piece of cake sa...

Visst får man andra perspektiv när man har smått med sig till restaurangsbesöken. :) Oliver ser så go ut på bilderna!

Minns när jag var på en restaurang i Växjö för någon sommar sedan... de hade inte skötbord men det ordnade vi ändå lätt som en plätt!

Lottzys Mat sa...

Bra gjort av Hardrock, känns ju inte annars som om de tänker barn i första hand annars = )

Bland bakverk och kastruller sa...

Det är så bra med barnvänliga restauranger!!!! Hardrock i Göteborg var vi på för några år sen med vår grabb, satt visserligen ute då.

Mårtenssons kök sa...

Se där, en restaurang som vi känner igen från vårt Göteborgsbesök, vi lunchade minsann också där (fast utan barn då förstås...).
Kommer säkert att bli ett uppskattat inslag bland inläggen med barnvänliga ställen, det kan nog vara lite si och så med det.

Lotta sa...

Smart av dem att tänka på barnfamiljer, snacka om stor målgrupp! Och heliumballonger också minsann, inte bara på MacDonald's alltså :-)

Övriga världen tror att vi i Norden är superjämlika i allt men vi har lång väg kvar att gå. Kolla bara i styrelserummen, för att inte tala om hemligrummen på restauranger. Så typiskt att det förutsätts att snubbar inte tar hand om blöjbyte på restaurang.

Min karl skulle nog också välja typ pepparbiff och potatisgratäng en fredag OM han fick välja :-) Ibland är det skönt när någon annan väljer, tycker jag.

Anonym sa...

Bra med tips : ) vissa ställen är ju hopplösa att gå på med barn : ( kram Sofia