Dekorerade med mallar jag köpt på IKEA någon gång. Tanken var att det skulle se ut som läskiga insekter men Johan tyckte mer det liknade krabbor. Jajaja....
Försökte få lite extra sting med lite cayennepeppar men fegade lite.... Vispad grädde blandad med krossad daim till blev en hit!
Kladdkaka
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 krm cayennepeppar
3 dl vispgrädde
1 dubbeldaim
- Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner chokladen i bitar. Rör tills det blivit en jämn smet.
- Tillsätt resten av ingredienserna direkt i kastrullen.
- Klä en springform med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Grädda på 200 grader i 15 minuter.
- Låt svalna och kallna i kylen.
- Servera med vispad grädde blandat med krossad daim.
Spindlar eller några andra småkryp... |
7 kommentarer:
Absolut, kladdigt är bra, med kladd vill vi ha! Kul att piffa till det med hetta, chili och choklad är ju gott ihop.
Den mallen från IKEA har jag också... mannen har rätt det är krabbor på den :)
Synd att du inte tog lite mer cayenne, det hade blivit riktigt bra men förstår dig. Fegade själv ur för ett tag sedan när barnen skulle smaka på det.
Kladdkaka är aldrig fel och krossad dajm i grädden... himmel så gott!
Jag kan ju faktiskt oxå tycka att det ser ut som krabbor....
Kladdkaka är gott i alla läge!!!
Chocolate crab cake..? Fin var det i alla fall! :-)
Vilken söt kladdkaka! Fiffigt att göra spindlar på det där sättet :-)
fast krabbor har väl klor? det kan du hälsa johan tycker jag! jag tror det ska föreställa fästingar ;)
annars säger jag bara: mmm, choklad. mmm, grädde. mmm, daim. nu måste jag gå och länsa skåpen.
Haha, krabbor är väl nog så läskiga! Egentligen har jag nog hellre en spindel än en krabba i köket...
Skicka en kommentar