Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 14 oktober 2012

God middag och blöt promenad i Alingsås

Jag har aldrig sagt att jag är någon bra fotograf men när jag går i genom bilderna från gårdagskvällens tjejmiddag i Alingsås så finns det knappt några bra bilder. Speciellt inte på mina vänner. Det är alltid någon av dem som är suddig. Eller så är det mina vänner det är fel på. Inte personligen utan mer att det är fart och fläkt hela tiden. De sitter liksom inte stilla. För när vi träffas så är det tjatter tjatter hela tiden och alla har så mycket att prata om. Det är nya hem, resor, barn, män.... tja, det är mycket som ska uppdateras när man endast få ihop ett par träffar med dessa upptagna kvinnor per år.

Det har blivit en tradition att vi träffas i Alingsås vi denna tiden på året för att äta middag och ta en promenad i den upplysta staden, även kallad "Lights in Alingsås". 

Denna gången var vi i Christinas underbart härliga nya lägenhet, (avis!!) med utsikt över sjön Mjörn, där vi bjöds på en fantastiskt god middag och lite vin till det. Middagen hade asiatiskt tema och innehöll smaker som jag verkligen gillar. Laxen var kryddad med bland annat soya och ingefära. Gurk- och blomkålssalladen var väldigt fräsch och god. Avocadokrämen med wasabi var len och fin. Och glasnudelsalladen skulle jag kunna äta hur mycket som helst av. Receptet till glasnudelsalladen hade hon hittat i lokaltidningen och det kan jag inte hitta länken till på nätet. Resterande kommer från ICA. Klicka på länken under bilden så kommer du till respektive recept.

Glasnudelsallad med räkor

Gurk- och blomkålssallad

Asiatisk lax och Avocadokräm

Värdinnan Christina, Carina och en suddig Pernilla
Efter otroligt god middag finns det ju alltid lite plats kvar för dessert. Christina bjöd på Chokladkaka för sargade själar. Ingen tanke bakom det namnet, den bara hette så i GP förra helgen. God var den och mäktig var den!! Serverades med en klick grädde och hackade hasselnötter. Dessutom glutenfri (något för dig Louise?!:)).

Chokladkaka för sargade själar
Vi velade ett tag om vi verkligen skulle bege oss till centrum för att kolla in belysningen eftersom det regnade en hel del. Men jag hade en ny vattentät jacka och de andra hade paraply. Så vi gav oss i väg och tog en promenad. Många fina belysningar på och i hus, i vattnet och i parker. Väldigt mysigt och trevligt!

En upplyst och fint målad parkbänk

Hjärtan på ett hus

Bord och ljuskrona i mossa och andra naturliga matrial. Bakom upplysta "lakan" i ån.
Tack Christina och tack fina vänner för en god och trevlig kväll! Hoppas vi ses om inte allt för länge igen!

3 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Så härligt vacker med alla upplysta hus, sån kul grej!
Chokladkakan ska genast spanas in, den låter som att den skulle vara väldigt chokladig.

Martina sa...

Lights in Alingsås såg jag förra året, riktigt häftigt!

Bland bakverk och kastruller sa...

En sån typ av chokladkaka brukar jag oxå göra. Det är så god, bara smälter i munnen!!!