Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 24 oktober 2012

Besök på Röhsska Museet

Puhh.....nu har jag suttit och "mekkat" med min blogg lite. Försöker få till en bild och en rubrik på rätt plats. Nu får det räcka för idag. Får pyssla vidare i morgon. Vill ge er ett inlägg också.

För i dag har jag och Oliver varit på Röhsska Museet med några andra mammor och deras barn. Själva museet såg vi inte mycket utav utan vi började med en lunch i restaurangen. Eller café får man nog säga, för det de hade att erbjuda var mackor, sallader och kakor. Inga speciella lunchrätter. De satsar ekologiskt och samarbetar med Gunnebo Slott. Jag tog en matig smörgås på surdegsbröd med kallskuren rökt kyckling och en röra som jag inte riktigt vet vad det var i. Gissar på jordnötter och morötter bl.a.. God var den i alla fall. Stort minus i restaurangen var att det bara fanns två barnstolar vilket blev lite svårt för oss då vi hade fyra barn.

Vägg i vägg med caféet ligger numera Stadsbibliotekets barnboksavdelning Miini (då de har storrenovering av stadsbiblioteket har de flyttat ut avdelningar på olika ställen i stan). Där finns inte bara en uppsjö av barnböcker utan även pysselhörna, soffor, lekhörna mm. Vissa dagar kan man även vara med på sagostund för barn i olika åldrar. Våra barn härjade runt friskt och det kändes mer som en öppen förskola än ett bibliotek. Fanns inget "schhhh-tvång" där inte.


Lekhörna mitt bland alla böckerna på Miini. Mysigt och modernt inrett.

Utställning av gamla saker bakom glas i hyllorna (bra där!!) Notera slängda böcker på golvet. Gissa vem?!:)

I ett hörn hade de två stycken Ipad (fastkopplade och inbäddade i stöttåligt skydd). I dem fanns en mängd appar för olika åldrar. Våra barn roade sig med pek-appar med djur och instrument. Tänk vad det finns för de små barnen!


Samling kring Ipadsen
Oliver behärskar Ipad:en fint
Detta var det fjärde museet i Göteborg som vi besökt i höst (Värlsdkulturmuseet, Sjöfartsmuseet och Naturhistoriska). De flesta har någon form av barnvänlig avdelning och Miini var väldigt trevligt. Trots att det var mycket barn i slutet så var ljudnivån bra. Caféet kändes däremot inte så barnanpassat. Dyrt och får få barnstolar. Toaletten är gemensam för alla med skötbord. Det blir 4 av 5 Oliver. Är rädd att Oliver vill ha en Ipad i julklapp bara....

6 kommentarer:

Anonym sa...

Blev ju jättefint med bloggen, me like!
Vidare så är det ju klart att lilla O skall ha en I-pad i julklapp :)
Ses på fredag! // Ida

Remsan sa...

Tycker din nya header är jättefin!

Charlotta sa...

Headern ser jättefin ut! Känner mig också något handikappad när sådana dära saker händer, jag har ju bara freebasat helt när det gäler hur bloggen ser ut. Haha. Kram!

Kim sa...

Headern ser jättetrevlig ut - bra jobbat! Man får änna pröva sig fram när det gäller sånt här. Vad är det värsta som kan hända, brukar jag tänka (säger hon just pajade sin dator senast i måndags).

Mårtenssons kök sa...

Gillar bilder riktigt mycket, det känns härligt höstligt! Kul idé att byta lite efter säsong och uppdatera efter hand, ibland är det bara som att det var meningen:)

Amy's piece of cake sa...

Det ska börjas i tid ;) Gillar att Oliver pillar på iPaden!

Tycker också din header blev bra hurra!