Morotsbullarna blev saftiga och goda. Självklart kunde jag inte hålla fingrarna i styr och var tvungen att experimentera lite med receptet. Jag hade i lite av Rapsmjölet som jag malt av rapskakorna vi fick på Gunnarshög. Jag hade även i lite av deras fantastiskt goda citronolja. Självklart går det att byta ut rapsmjölet mot annat grovt mjöl och citronoljan mot annan neutral olja. Finrivna morötter ger fantastiskt saftiga bullar och bröd.
De svarta prickarna kommer från rapsmjölet |
Morotsbullar 16 st
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
3/4 msk salt
2 msk rapsolja med smak av citron
1 msk honung
2 dl finrivna morötter
3/4 dl mixade rapskakor/rapsmjöl
12-15 dl vetemjöl
- Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet.
- Tillsätt salt, olja, honung, morötter, rapsmjöl och vetemjöl tills det blir en smidig deg.
- Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Baka ut bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Jäs i 40 minuter.
- Pensla bullarna med vatten och baka i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Saftiga goda bullar |
9 kommentarer:
Vad fina de ser ut! Kul att du lyckades klämma ner både rapsmjöl och citronolja :-)
Fast det sitter fortfarande hårt inne att jag ska baka... Suck. Men ännu finns hoppet :-)
Det blir saftigt och gott med morot i bullarna!!! Härligt med lite sov och bak morgon!!
Smart att ta i lite av rapskakorna här också, du har verkligen klurat på de där kakorna vi fick hem. Vi ska försöka få till något denna veckan, på torsdag vankas det soppa och då kan väl nybakat smaka bra...
mums gahhh vill ha kram Sofia
Så duktig du är att hitta på recept med rapskakan!
Du, jag ska ju till Götet snart (hurra!), 3-4 nov. Inte säker på om du var around då, men om du är det, vad sägs om några glas ute på lördagkvällen? kram
Morötter i bröd är ju riktigt gott och jag kan tänka mig att citronolja passar bra till!
Kul att se vad du gjorde med rapskakorna. Fina prickar blev det iallafall i bullarna. Kände du någon rapskak-smak?
Innovativ användning av rapskakorna! Attans, jag borde tagit med mig några hem. Måste testa morotsbullarna i alla fall, med eller utan raps. Kram!
Vad du är piffig, kul! Mina rapskakor ligger tryggt i sin påse.
Bullarna ser riktigt goda ut. Var ett tag sedan jag bakade bröd faktiskt.
Kram
Skicka en kommentar