Måste tacka för alla tips jag fått på palsternacksrecept. Konstigt att de flesta nappade på det söta:). Surfat runt och tittat på ett gäng recept och det indiska bidraget blev såhär:
Indisk gryta med palsternacka och kyckling ca 4 port.
4 st palsternackor, ca 450 g
3 st schalottenlökar
3 st vitlöksklyftor
1 bit ingefära
1-2 kycklingfileér, ca 350 g
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
1 burk krossade tomater
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk garam masala
ca 1,5 dl turkisk yoghurt
basmatiris
färsk koriander
turkisk yoghurt
- Tärna kycklingen i 3x3 cm stora bitar.
- Skala och skär palsternackan i lika stora bitar som kycklingen.
- Skala lök, vitlök och ingefära. Hacka och riv.
- Fräs kyckling med kryddorna i smör och olja ett par minuter. Tillsätt palsternacka, lök och ingefära och bryn ytterligare ett par minuter. Häll på krossade tomater, vatten och buljongtärning och koka ca 20 minuter eller tills palsternackan känns mjuk.
- Tillsätt garam masala och turkisk yoghurt. Koka upp och smaka av med ev mer kryddor.
- Servera med basmatiris, färsk koriander och turkisk yoghurt.
Vilken avslutning på kvällen det blev sen då. Efter att Tysklands mål haglat in i början av fotbollsmatchen fick jag igenom att titta på Svenska Hollywoodfruar. Detta dramatiska program! För att sedan se slutet av fotbollen som var om möjligt ännu mer dramatisk. Jag skrek, grannen skrek! Vilken match! Hurra!!
6 kommentarer:
Jag gillar verkligen rotfrukter! Ibland gör jag palsternacksmos istället för att ha potatis till kött, känns lite lättare.
Grytan ser riktigt god ut, gillar all mustig mat nu på hösten!
Låter ungefär som min man... Jag tycker grytan både ser ut och låter supergod. Jag är svag för alla rotfrukter och palsternacka är en favorit.
Faller oss absolut på läppen, indiskt it is!
Indiskt me like, det vet du! När har du i kryddorna dvs koriander, gurkmeja och spiskumminen? Står inte i beskrivningen.
Jag har mina aningar men tänkte mest på övriga som läser bloggen och som kanske inte vet... :)
Jo, nu ser jag vännen. Ursäkta! Jag tänkte inte på att kryddorna var de kryddorna utan tänkte att du skulle skriva ut de som jag brukar göra :)
Man lär sig av varandra! :)
Palsternacka är så gott. Så gott med den här indiska grytan!!!!
Skicka en kommentar