Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 6 oktober 2012

Födelsedagstårta nummer två

Så, nu får Olivers ettårsdag vara färdigfirad! I dag har Olivers släkt på Johans sida har varit här. Det är ju så när man bor litet, man får dela upp kalasandet.


Oliver fick många fina paket: kläder, snickarbänk som låter och blinkar (Play 2 learn) samt ett briotåg. Lycklig av all uppmärksamhet!

Godistårta
Ettårstårtan blev ungefär som på sin födelsedag. Hade lite kakao i bottnarna och chokladmousse med crisp (Ekströms Fresta) mellan i stället för chokladpudding. Tårtan dekorerade jag med massor av godis: polly, non stop och jelly beans.

Olivers 1-årstårta nr 2
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao

  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao i en skål och vänd ner i äggvispet.
  • Häll i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda långt ner i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter. Känn med en sticka så den är torr. 
  • Stjälp upp och låt svalna.
1 frp Fresta chokladmousse med crisp (2 påsar blandas med 2 dl mjölk)
2 dl frysta hallon
1 banan
3dl vispgrädde
non stop, polly och jelly beans
  • Vispa ihop chokladpuddingen och låt den stelna i kylen.
  • Tina hallonen och mosa i hop med bananen.
  • Skär tårtbotten i tre lager. Lägg chokladmousse på det understa och hallon/bananmoset på det övre. Så här långt förbereds dagen innan för en saftig tårta.
  • Bred grädde över hela tårtan.
  • Dekorera med godis.
Sjunger och försöker blåsa ut ljuset

Lycklig över sin lilla tårtbit

Mööölar tårta
Ja, jag var en sån mamma som sa att "mitt barn ska minsann inte äta några sötsaker"!! Men sin ettårstårta måste man få smaka på tycker jag. Nu är det frukt som gäller i fortsättningen. Frukt är godis!!:)

På eftermiddagskalaset bjöd vi även på mat. Mat + tårta =soffkoma. Oliver somnade tidigt och Johan deckade också tidigt på soffan efter en hård kväll i går. Men jag har minsann varit produktiv och pysslat med ett fotoalbum som jag håller på att göra till Oliver. Bilder från hans första år. En hel del är insatta i albumet med lite text och har även skickat i väg lite foton till framkallning. Otroligt nöjd! Helgerna ser lite annorlunda ut nuförtiden när man är småbarnsförälder men jag trivs fint med det. Tror jag går och lägger mig så är jag pigg i morgon! God natt!

7 kommentarer:

Malin`s Diner sa...

Haha, tror du ja! Nu när den lille fått smak för sötsaker kommer han rata frukt ;o). Nej, inte då men lite sött ska man klart han på sin dag, vilken ålder man än fyller.

Kram

Charlotta sa...

Klart man ska få tårta på sin födelsedag!

Jag hade också en lugn kväll igår, vi kollade matprogram typ hela kvällen. Rick Stein, Landgång... Mycket mysigt.

Kram!

Amy's piece of cake sa...

Klart man ska få mumsa på sin egna tårta! Frukt är godis :) Kidsen här hemma har inte fått godis förräns lite äldre ålder, det man inte vet om har man heller inte ont av har vi resonerat.

Kim sa...

Ha ha vilken fantastisk bild när han äter tårta. Det är ju egentligen så man vill göra själv när man äter tårta, men man brukar ju få behärska sig...

Anonym sa...

Ha, så söt han är!! Vad tiden går fort, jag tycker inte det var länge sedan han kläcktes! Stort grattis från mig!

Mårtenssons kök sa...

Ja, hur skulle det sett ut om man inte ens fått smaka på sin egen födelsedagstårta... Illa:)

Remsan sa...

Klart prinsen måste få tårta på sin födelsedag! Jag tycker självklart barnen ska få äta sötsaker, men inte i tid och otid. Hos oss gäller samma för alla, vi har snacks eller glass på fredagar och godis på lördagar. Trots detta är barnen så olika. En är en godistok och en ett kakmonster. Fast båda kan välja en frukt före sötsakerna också.
Så söt han är er lille kille!