Njöt lite av solen på altanen med en Hänt Extra (väluppdaterad på viktigt skvaller) medan Oliver sov innan vi tillsammans med Mamma drog mot östkusten. Vi åt lunch på Rökeriet i Åhus. En helt ok väldigt gul fisksoppa med härlig smak av saffran (men jag misstänker att det var lite gurkmeja också).
Mamma med gul fisksoppa |
Jag hade bakat lite kladdkakemuffins med kokos som vi fikade på. Kladdiga, sega, söta och goda!
Kladdkakemuffins med kokos 16 st
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl sirap
100 g mörk choklad
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl riven kokos
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt.
- Smält smöret. Dra från plattan och låt chokladen smälta i det varma smöret. Blanda ner olja och sirap.
- Tillsätt chokladblandningen i äggsmeten.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner till en jämn smet.
- Ställ 16 st muffinsformar eller mazarinformar på en plåt. Häll smeten i formarna.
- Grädda på 175 grader i 12 minuter.
- Servera som de är (bör ätas med sked) eller med en klick grädde och färska bär.
Efter en trevlig stund hos kusin Ida åkte vi tillbaka till stugan. Vi njöt av det fina vädret och Oliver blev överlycklig över att få gunga lite.
(bilder tagna med mobilen så kvalitén sådär...)
7 kommentarer:
Kladdmuffins är ju så gott, går alltid hem.
Kram Malin
Vad gott med kokos i kladdkaks muffinsarna!!
Coolt! Har jag inte smakat sådana? Hade du med dig till bloggträffen någon gång?!
kladdkakamuffins brukar jag göra men jag har aldrig testat med kokos :)
varför måste du lägga in en bild på nåt med choklad när jag har lyckats förtränga tobleronekakorna i kakburken hela dagen? nu måååste jag ju ha en eller två innan jag går och lägger mig...
jag har också varit på rökeriet i åhus, woop woop!
ska prova dom kakorna o bilderna är inte så där dom är tydliga o bra. trevlig helg
Du tar verkligen vara på tiden och sommardagarna som är kvar.
Allt med kokos älskar jag. Alltså även dessa :-)
Skicka en kommentar