Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 9 mars 2012

Sej det med sej

Fredag, men den där bubbliga fredagskänslan har svårt att infinna sig idag. Tråkigt väder. Snön som kom har smält bort, plusgrader och regn. Var ute en kort sväng i förmiddags på dagisinformation. Ja, kanske lite tidigt men lika bra att känna på det lite. Oliver ska inte in på dagis ännu på ett tag men känns bra att veta vad som finns, hur det fungerar osv. Vet inte om jag blev så mycket klokare. Nu ska vi bara vara hemma i eftermiddag. Bakar kanelbullar, tittar på skidor på TV och myser.

Känner mig lite deppig och låg idag. Vi budade på en lägenhet förra veckan, vann budgivningen och sen drog säljarna ut på det och valde tillslut att inte sälja. Suck!! Försökte hela tiden att inte ta ut något i förskott men svårt att låta bli. När jag fick beskedet i går blev jag så ledsen, arg, besviken, trött, uppgiven.... ja, nästan som att bli dumpad av en kille. Tillbaks på ruta ett. Sååååå trött på att leta lägenhet i denna stan. Kändes för bra för att vara sant då vi hittat något lagom stort, lagom dyrt, renoverat....ja, det var för bra för att vara sant.

Tanken var ju att vi skulle fira lite igår. Som tur var hade jag inte köpt någon skumpa. Blev lite god mat i alla fall. Det behöver man liksom ändå. Stekt sej med kräfttzatziki och potatismos. Blev väldigt gott och muntrade väl upp lite.

Kräfttzatziki
1 burk kräftstjärtar i lake,  ca 200 g
ca 2 dl grekisk yoghurt
0,5 dl hackad dill, färsk eller fryst
saften av en halv citron
1/2 gurka
1 stor vitlöksklyfta
  • Riv gurkan grovt. Krama ur så mycket vatten det går.
  • Häll av lagen från kräftstjärtarna. Hacka dem grovt.
  • Blanda kräftstjärtar, gurka, riven vitlök, dill, citronsaft, yoghurt och krydda med salt och peppar. Låt stå och dra till sig en stund före servering
Kräfttzaziki
Panerad sej 2 port

ca 300 g sej
vetemjöl
ägg
ströbröd
salt o peppar
smör
  • Skär fisken i lagom stora bitar. Vänd dem i mjöl, sen uppvispat ägg och sist ströbröd som du kryddat med salt och peppar.
  • Stek filéerna gyllenbruna i rikligt med smör. Tryck lite på dem och känn så de är klara.
Stekta panerade sejfiléer


Servera med klassiskt potatismos och en citronklyfta. Festligt och gott! Kanske något för helgen? Sej är ju för övrigt en väldigt billig fisk. Köper enbart färsk fisk nuförtiden då jag har en fiskvagn rakt över gatan (nästan). Fisken ser väldigt grå och trist ut men blir vit och fin vid tillagning.

Nä, snart dags för en nybakad kanelbulle och en kopp kaffe. Kanske kan pigga upp?!

Trevlig helg!

7 kommentarer:

Hemkära Hanna sa...

Det är en jobbig process det där att leta boende. Svårt att inte flytta in mentalt på varje ställe.
Hoppas ni hittar det ni söker snart.

Anonym sa...

tråkigt, men trots allt värdsliga saker, som min svärfar sa . Det kommer säkert något annat . du får tänka att ni har trots allt tak över huvudet lilla Sofie. Vad äter man när man inte tål skaldjur. Du gör så goda röror Kram på er Gittan

Malin sa...

Först och främst: KRAM!

Och den där kräfttzatzikin borde pigga upp vem som helst, gotte!

Mårtenssons kök sa...

Åh, fy sjutton, så nära mållinjen och så händer det... förstår verkligen din frustration!
Då får man snabbt vända firarmaten till tröstemat istället.

Hoppas helgen blir bättre än gårdagen i alla fall,
kramar från Ystad!

Remsan sa...

Så trist med lägenheten! Vilka människor, va?! Ni får väl flytta till ett mysigt litet hus i Skåne ;-)
Kräfttzatziki låter som ett ruggigt gott tillbehör. Färsk fisk är helt klart bäst. Jag köper till och med färsk fisk och fryser in själv ibland, för den blir ändå bättre än den paketerade frysta fisken.
Ha en skön helg. Hoppas humöret vänder uppåt :-)

Charlotta sa...

Nämen, fy vad tråkigt att läsa! Jag vet ju hur länge ni har letat boende :=( Hoppas att lite kanelbullar och helgmys kan pigga upp er i alla fall.

Kramar!

Matarkivet sa...

Usch vad trist! Säskilt när ni har gått igenom alla steg och bara vill fira och flytta in. :( Förstår att du kände dig låg, men tur att god mat kan hjälpa lite iaf.

Stor kram!