Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 23 mars 2012

Quinoasallad med röd pesto

Nä, idag blir det ingen lång utläggning om hur härlig våren är. Trots att det varit nästan 17 grader varmt, tagit lååångpromenad, ätit lunch ute och ätit årets första glass på en parkbänk. Nä, för svettig blir man. Svårt att klä sig. Och ännu svettigare blir man när man inser att klockan börjar närma sig fyra och man har inte handlat ännu. Slåss med alla andra yra höns. Kundvagnar, rullatorer och barnvagnar. Nä, min ICA är inte byggd för det. Dessutom insåg jag att jag glömt köpa lax när jag var halvvägs hemma. Bara att vända. Inte direkt några alternativ hemma.

Nu pausar vi lite i soffan innan det är dags att fixa fredagsmys. Lax blir det. Inte riktigt som jag tänkt mig men blir nog gott ändå. Bjuder er istället på en sallad som jag gjorde i går. Vi hade den till lite rester. Går även fint som den är, som tillbehör till fisk eller en köttbit. Utgick från ett recept jag hittade i senaste numret av Buffé.

Quinoasallad med röd pesto 2 port
2 dl quinoa
0,5 zucchini
0,5 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 stor morot
ca 10 st körsbärstomater
ca 2 msk röd pesto
0,5 pkt fetaost
olivolja
persilja
  • Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skala och hacka rödlök och vitlök. Strimla zucchini och morot. Fräs grönsakerna tillsammans i lite olja i några minuter tills de blivit mjuka men ej fått färg.
  • Blanda kokt quinoa, grönsaker och halverade körsbärstomater med pesto. Smula över fetaosten. Blanda olivolja med persilja (fryst) och "dutta" över.
Snygg och god sallad
Usch, nu lät det som jag är bitter. Det är jag inte. Jag äääälskar våren och det är lyx att man kan vara ute hela dagarna och njuta av det. Men man blir även helt slut. Önskar sååå att jag hade en uteplats eller trädgård där jag kunde sitta i lugn och ro, sola och dricka en kopp kaffe. Eller i alla fall en balkong. Nä, det tar på krafterna att aktivera sig.

Trevlig helg!!

5 kommentarer:

Katarina sa...

En sallad helt i min smak, mums! Härligt med värme och glass ute :) Ha en fin lördag!

Kim sa...

Svårt att klä sig, det skriver jag under på. När jag cyklade till jobbet igår morse vid halv7-snåret var det iskallt och jag hade vinterjackan på mig. Den kändes väääldigt onödig när jag cyklade samma väg tillbaka 8 timmar senare. Men härligt var det!

Vilken god sallad, quinoa är verkligen hundra gånger godare än cous cous. Gillar stunsen i quinoan. Har snöat in lite på kamut-vete, gillar tuggmotståndet.

Amy's piece of cake sa...

Så gott med salladen! Ja, det där med vädret är inte enkelt alls...

Mårtenssons kök sa...

Sallad, finfin lunch nu när våren är nära.
Fast idag har det mest liknat höst här nere hos oss, kalla 6 grader, dimma tjock som vispgrädde och inte alls gästvänligt:(

Ja, tack, en uteplats får någon gärna överlämna:)

Ha en fortsatt fin helg.

Matarkivet sa...

Vilken härlig sallad - ska testas!