Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 21 april 2011

Valnötspesto

Puh....vilken vecka! Skönt med kortvecka och långhelg men på mitt jobb innebär det att en dag måste jobbas in. Veckan blir alltså väldigt intensiv. Så ikväll var det rätt skönt att bara landa i soffan med lite god mat. Inte så påskinspirerat kanske men gott!

Pappardelle med Valnötspesto och Kycklingfilé

Pesto:

100 g valnötter
1 stor vitlöksklyfta
ca 100 g basilika
50 g riven parmesan
1-2 dl olivolja
salt

Mixa valnötter, basilika och vitlök. Blanda med parmesan och olivolja. Smaka av med salt.

Dela kycklingfileér på längden och bryn runtom i smör tills de fått färg. Kör klart i ugnen på 175 grader tills köttsaften är klar.

Koka pasta enligt anvisningarna. Blanda med Valnötspeston. Servera pasta med kyckling och halverade tomater. Premiär för Vikentomater. Smakrika och goda!!


En fredagsöl får man ju ha. Klockan är nu tio och Johan har nickat till. Jag håller mig vaken genom att blogga. Blir nog snart sängen och en härlig sovmorgon i morrn.

****

4 kommentarer:

Katarina sa...

Fina bilder och valnötspesto låter gott! Glad påsk!

Remsan sa...

Valnötter i pesto tycker jag är bäst. fast då är jag i över huvudtaget glad i valnötter.

karin sa...

mmm valnötspesto låter jättegott!

Mårtenssons kök sa...

Gott och enkelt, sånt gillar vi.

Vi hoppas du har en skön helg och en riktigt Glad påsk,
Anki o Håkan