Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 25 maj 2015

Rabarbersaft

Johan kom hem med en hel bärkasse med Rabarber som han fått med sig från sin mamma. Ja tack!, säger jag. Tyvärr har vi alldeles för liten frys som ständigt är full till bredden så jag fick tänka om lite. Saft! Rabarbersaft är ju så gott! Svalkande iskall en varm sommardag. Eller i en drink med lite gin och tonic. Fördelen med att koka egen saft är att man vet exakt vad det är i den.
 
Mycket saft blev det. Några petflaskor i frysen och lite ger jag bort.
 
 
 
 
 
Rabarbersaft
1 kg rabarber
1,5 liter vatten
1 citron
4,5 dl strösocker
  • Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten, koka upp och låt koka ca 15 minuter. Rör inte, då blir saften grumlig.
  • Sila av rabarbern och koka upp saften med strösocker och citronsaft. Låt svalna.
  • Häll upp på diverse flaskor.
  • Späd med vatten och njut.
 


1 kommentar:

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Åh, rabarbersaft, alltså. Så gott!