Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 19 april 2011

Inspirationen kom tillbaka

Pratade med mamma i telefon idag och berättade att jag tappat inspirationen för att laga mat. Känns som jag verkligen ätit usel mat den sista tiden. Dåligt med lunchlådor vilket medfört Mc Donaldsbesök och allt för många besök i lunchmatsalen som gör en alldeles för mätt. När vi var och handlade i söndags och skulle handla middag för måndag och tisdag föreslog Johan Hamburgare och Korv. Så i går åt vi hamburgare. Idag blev det korv. Men inspirationen kom tillbaka och Johan kanske trodde att det skulle bli pasta, korv och ketchup. Men så blev det inte!!

Nä, jag tog en titt i kylen och hittade lite både det ena och det andra. Kokte matvete. Fräste strimlad rödlök och strimlad fänkål i smör. Blandade med tomat, fetaost, strimlad basilika, salt och peppar. Skar den kryddiga korven i bitar och stekte.

Hade lite blomkål och broccoli som jag kokte i lättsaltat vatten. Johan blev förskräckt när han såg det och blev nog glad att jag lagt dem i en skål bredvid. Gjorde en sås till med inspiration från Charlotta/Mikaels Parmesansås. Jag hade grekisk yoghurt, riven parmesan och riven vitlök. Vad mycket gott det blev på samma tallrik. Alla nöjda och glada och en trevlig låda till i morrn!

5 kommentarer:

Remsan sa...

Jag hade gärna tagit en låda både idag och imorgon!

charlotta sa...

ibland blir jag så trött på mig själv när jag slarvar med matlagningen och köper lunch ute varenda eviga dag. morr. oh well, man kan inte alltid ha inspiration till matlagning. kul att din kommit tillbaka i alla fall! :=)

Karin - Trattoria sa...

det är inte alltid lätt att hitta på bra mat...jag slarvar också rätt ofta..och gillar det inte alls :/

Mårtenssons kök sa...

Härligt när inspirationen hittar hem igen. Så bra att kunna öppna kylen och hitta den där:)

Marina sa...

Härlig o inspirerande blogg du har!
/Marina