Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 27 april 2011

Kärleksfull födelsedagstårta

Har ju helt glömt att presentera min kärleksfulla födelsedagstårta jag firade Johan med när han fyllde år. Hur stressigt det är blev efter jobbet att både handla och svänga ihop en festmiddag så var det tvunget. Man kan ju inte fylla år utan att äta tårta. Så dumt att chansa och inte göra tårta.

Det första Johan sa när han kom innanför dörren var: "Puh, vad jag har ont i magen. Har ätit så mycket tårta idag!!". Jaha.....tack för att jag stressat i hop världens kärleksfullaste tårta då!! Men det sa jag inte. Han brukar inte var så knusslig. Lite mat i magen och sen tårta lite senare.

Då tiden var knapp blev det mycket halvfabrikat (don´t like). Men nöden har ingen lag. Färdiga sockerkaksbottnar som jag stansade ut med ett stort pepparkakshjärta. Gjorde chokladpudding och mosade banan som jag lade i mellan bottnarna tillsammans med skivade jordgubbar. På med grädde och dekorerade med jordgubbar, chokladhjärtan och hyvlad mörk choklad.

När man har nått en viss ålder kan man inte få plats med alla ljusen. Så blev ett symbolisk antal att blåsa ut. Snart är det min tur att fylla år. Dags att börja tänka på vad jag ska baka för tårta till mig;)
***

3 kommentarer:

Remsan sa...

Ibland har nöden ingen lag, då får man ta till lite halvfabrikat. Och jag måste säga att jag är grymt imponerad! En sådan söt tårta!

charlotta sa...

vilken superdupermegafin tårta! jag fyller år imorgon, vissel vissel.

Matarkivet sa...

Klart han skulle få tårta och denna blev ju jättefin!