Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 10 april 2011

Mesquite BBQ

Vilken helg! Nu är våren verkligen här! Temperatur runt 15 grader och soligt. Det är nu det börjar krypa i kroppen över att man bor i en liten lägenhet utan balkong. Puhh....

I går var vi hos syrran på Friggebodsinvigning och grillpremiär på svågerns älskling Rökgrillen. Har ju hört mycket om grillen och att det tar en halv dag att få köttet klart och att resultatet är något utöver det vanliga så förväntningarna var höga.

Kidsen har fått en ny lekplats. Bilmattan rullades ut i friggeboden. Barfota och snickarbrallor. Sötaste!!

Friggeboden invigdes med skumpa. Ungarna höll för öronen när syrran korkade upp med en smäll...

Rasmus hängde upp ett snöre som han klippte som en riktig invigning.

Den berömda Weber Smokey Mountain fylld med kött.

Jag fick den stora äran att lyfta på locket när det var dags.

Svågern njuter av rökdoften från de två raderna med ribs.

Fyra olika sorters kött: karré, hel kyckling och två olika smaker av ribs. Sallad, coleslaw och BBQ-sås till.

Kolla in den perfekta rosa randen som blir när man röker. Hur hela proceduren går till är en hel vetenskap. Öl, rub och att inte lyfta på locket handlar det om i alla fall. Och gott var det. Inte ofta man äter mest kött och alla åt till vi storknade. Sååå gott!! Hoppas vi blir bjudna snart igen!!:) Tack syster med familj för en god och trevlig kväll!
***

11 kommentarer:

Slickepotten sa...

Ohhh så gott!
Jag bara längtar till första grillningen nu. Vi har inte premiärgrillat ännu.

Remsan sa...

Fy ända in i bängen så gott! Jag kan känna dofterna...
Men vad är det med killar och grillar, ha ha. Det där hade varit något för Berra.

Mårtenssons kök sa...

Usch ja, de där krypningarna känner vi igen, man vill ju liksom inte gå in och sätta sej i lägenheten. Sen kan man ju inte vandra runt ute i evigheter, då tror väl folk man har blivit tokig:)
Avancerade saker, men så länge resultatet blir gott så gör det ingenting.

matarkivet sa...

Vet precis hur det känns, bor också i lgh utan balkong eller uteplats, får väl grilla på trappan. :) Men idag blev vi också bortbjudna på grillning och satt ute. Uuuunderbart! Ert kött lät ju underbart gott!

charlotta sa...

grillsäsongen är här! HURRA!

Therese sa...

Åh vad avundsjuk jag blev nu! Jag vill också köra äkta BBQ, det såg riktigt gott ut.

tina sa...

Jag vill också grilla!

Nina sa...

Spännande grill, en sån vill jag också ha.
Hur var det, tog det längre tid att grilla med en sån?

Erika Skogly sa...

Oj så gott. Jag vill också ha!

Victoria sa...

Härliga bilder! :D

Dr BBQ sa...

Trevliga bilder :-) Till helgen blir det långrökning, Smokern startas upp kl.08:00 och får gå i 10-12 timmar. Po-boys med slow mesquite smoked oxbringa står på menyn :-D