Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 24 april 2011

Påsk i skåne

Jag blir helt varm i hjärtat när jag är i vår sommarstuga. Nu sitter vi här med knastrande brasa bara jag och Johan. Varm i skinnet efter en dag i solen. Efter mycket om och men blev det en tur till Skåneland i alla fall. Det var 20 grader när vi åkte från Göteborg igår och när vi närmade oss stugan visade termometern i bilen 10 grader. WHAT?! En helt annan luft men soligt och fint tack o lov.
Mitt älskade hav och långa fina vita sandstränder

Min svåger hade tydligen badat men Johan ser inte lika sugen ut efter att ha känt på vattnet

I går var vi många runt påskbordet. Syster med familj plus en kompisfamilj till dem. Mamma, pappa, lillebror med sambo och jag o Johan. Tio vuxna och fyra barn blir fullt hus. Syster och Jenny hade fixat det mesta från den godaste Jansson någonsin till sill o lax. Barnen hade målat ägg. Grabbarna grillade lammribs. Mamma hade gjort en silltårta som var väldigt god även om man inte är jätteförtjust i sill.

Jag stod för desserten som blev väldigt snabbt improviserad. Marängswizz har ju aldrig lockat några sura miner. Det blev en lite annorlunda påskvariant. Ottos knäckglass, vispad grädde blandad med frysta blåbär, lemon curd, maränger och m&m. Stor hög, dekorativa godisar, syrlig curd och snyggt med blåbärsgrädden. Smaskens till sista slicken.

Dagen började vi med en långpromenad i stugområdet och på stranden. Sen har vi mest legat i solen och latat oss. Grillade korv och åt rester till lunch.


Min vän Susanne och lillebror

Min lillebror och hans sambo kom förbi på en kopp kaffe. Vi åkte hela klanen till Åhus för att ta en glass på Torget med min fina vän Susanne och hennes sambo som snart ska få tillökning. Ottos glass äger!! I en nygräddad våffla och allt chokladdoppat. En klassiker!!

Familj, vänner, god mat, sol och ledighet. Gör inte ont någonstans!
***

5 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Vilken härlig efterätt :-)

charlotta sa...

det låter alldeles underbart! vädret här uppe är ju helt galet fint - igår låg vi på trädäcket på landet och solade i shorts och linne. härligt!

Anonym sa...

Åh, så underbart!!! Skåne är bäst - ingen protest. :)

Marina sa...

Vad mysigt ni har det!
/Marina

tina sa...

Jag säger som du, älskade Skåne. Den som ändå hade ett hus där! :-)