- Skiva en rödlök tunt. Blanda pressad citronsaft med olivolja. Blanda samman och låt rödlöken marinera.
- Halvera ett gäng körsbärstomater. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Rosta på 200 grader i ca 30 minuter. Blir nästan ännu bättre med lägre temperatur och längre tid.
- Koka bulgur i grönsaksbuljong. Skiva och stek halloumi.
- Lägg bulgur i botten. Lägg på rödlöken tillsammans med marinaden. Lägg på tomaterna, strimlad basilika, machesallad, halloumi och dekorera med citronskivor.
Vinter/Vår
onsdag 20 april 2011
Bulgursallad med Halloumi och rostad tomat
Mmm.... så mycket smaker det blev i denna salladen. Syrligt från citronen, sött från de rostade tomaterna och salt från den stekta halloumin. Gott!! Ett gäng moment men ändå snabbt och lätt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
En sallad helt i min smak, gott!
låter väldigt, väldigt gott! speciellt dressingen låter som en riktigt höjdare (citronpeppar är ju så gott!)
hoppas ni får en fin påsk!
Mmm..Halloumi är ju så gott..och en god sallad säger man ju aldrig nej till..Glad Påsk..:-)
Gud, vad hungrig jag blir! Först läser jag första delen på dig text, redan där blir jag sugen och ser sedn dina bilder... Jag vill ha detta till lunch nu! Så gott!
Skicka en kommentar