Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 20 april 2011

Bulgursallad med Halloumi och rostad tomat

Mmm.... så mycket smaker det blev i denna salladen. Syrligt från citronen, sött från de rostade tomaterna och salt från den stekta halloumin. Gott!! Ett gäng moment men ändå snabbt och lätt.

  • Skiva en rödlök tunt. Blanda pressad citronsaft med olivolja. Blanda samman och låt rödlöken marinera.
  • Halvera ett gäng körsbärstomater. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Rosta på 200 grader i ca 30 minuter. Blir nästan ännu bättre med lägre temperatur och längre tid.
  • Koka bulgur i grönsaksbuljong. Skiva och stek halloumi.
  • Lägg bulgur i botten. Lägg på rödlöken tillsammans med marinaden. Lägg på tomaterna, strimlad basilika, machesallad, halloumi och dekorera med citronskivor.
Jag vill ju gärna ha sås eller dressing till sallad så gjorde en snabb sås på yoghurt, citronsaft, citronpeppar, salt och svartpeppar. Blanda i hop och ringa över flytande honung.

Ännu en matlåda är grejad. Blir lagom efter påskfrukosten på jobbet i morgon:)
***

4 kommentarer:

Katarina sa...

En sallad helt i min smak, gott!

charlotta sa...

låter väldigt, väldigt gott! speciellt dressingen låter som en riktigt höjdare (citronpeppar är ju så gott!)

hoppas ni får en fin påsk!

Anne-Lie sa...

Mmm..Halloumi är ju så gott..och en god sallad säger man ju aldrig nej till..Glad Påsk..:-)

Remsan sa...

Gud, vad hungrig jag blir! Först läser jag första delen på dig text, redan där blir jag sugen och ser sedn dina bilder... Jag vill ha detta till lunch nu! Så gott!