Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 3 april 2011

Färgglad pasta förgyller grå söndag

Så himla grått och trist. Vill helst inte göra något. Men inte riktigt min grej. Fick Johan med mig ut på en promenad runt Härlanda Tjärn. Kameran fick följa med. Och nej, de är inte tagna i svart-vitt. Men det kan man nästan tro.

Ensam man sitter på bryggan. Röker eller fiskar?

Dimmigt, dimmigt. Lite is kvar på tjärnet.

Någon snäll själ hade satt upp lite nya fågelholkar i olika modeller.

Lite is fanns kvar på vissa ställen.

Frisk promenad med härlig syrerik luft. Fick ett ryck när jag kom hem och rensade ut mina garderober. Vinterkläderna är nedpackade och packat ner lite kläder i en påse som jag inte använt på väldigt länge som jag ska skänka till bättre behövande. Känns skönt med många tomma galgar i garderoben. Plats för nya och gamla vår- och sommarkläder!:)

Till lunch/middag blev det Färsk fylld pasta med pastasås av det som kylen hade att erbjuda.

1 pkt färsk pasta (Ica´s Ravioli med ricotta och fetaost)
1 pkt bacon
ca 100 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
10 cm purjolök
1 påse (70g) baby spenat
2,5 dl creme fraiche
1 dl grekisk yoghurt
salt och peppar
1 msk brynt lökfond
1/2 kruka färsk basilika
  • Tärna och stek bacon i en torr stekpanna. Lägg på hushållspapper så överflödigt fett får rinna av.
  • Spola av stekpannan och bryn kvartade champinjoner i smör. Tillsätt strimlad purjo, vitlök och spenaten. Fräs ihop lätt.
  • Häll på creme fraiche, yoghurt, fond och spä ev med lite pastavatten. Smaka av med salt och peppar. Strimla basilikan och rör ner den före servering.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg upp på tallrik. Häll över pastasåsen och toppa med färskriven parmesan. Servera med halverade körsbärstomater.
Nu ska jag smälta maten en stund i soffan innan det är dags att avsluta söndagen med ett Yogapass. Känns perfekt innan det är dags att ta tag i en ny, fartfylld vecka.
***

8 kommentarer:

charlotta sa...

men nej! fixa nu lite vår innan vi kommer hem igen!

Mårtenssons kök sa...

Tråkväder här nere i våra krokar oxå, var håller våren hus? Skönt när det rensats ut ur garderoben, speciellt när det handlar om vinterkläder:)

Ha en fin vecka,
Anki o Håkan

matarkivet sa...

Jag städade också ur gardeboben idag och strök alla vårkläder. Pust! Men skönt att vara redo. Vad gott med pasta! Eftersom jag städat hela dagen blir det hämtmat för oss ikväll. Helt slut i rutan.

Johanna sa...

Kan inte mer än bara hålla med om det trista vädret usch, helt sjukt trött man blir av detta.

Vilka fina bilder du tog!

Eleonore sa...

Det här lät ju riktigt gott! Älskar vegetarisk ravioli, måste prova detta någon gång :)

Remsan sa...

Precis samma upplyftande väder som här. Din mat var desto färggladare! Vi har verkligen försökt att inte slås ned att ned grå dimma, men man blir ju sååå seeeg.

Erika Skogly sa...

Det har varit tråkväder här hela dagen, men nu har det spruckit upp. Har massor med snö kvar som mer än gärna kan dra åt fanders! Nu är jag less!

Victoria sa...

Pastan såg supergod ut! :D