Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 4 april 2011

Så tittade solen fram tillslut

Lagom till jag slutade jobbet idag och skulle ge mig till stan för en klippning, så tittade solen fram. Lite blåsigt men soligt och fint! Ja, så soligt att jag knappt kunde se. Ögonen bara rann. Ljuskänslig?! Bara lite... Man vänjer sig nog snart.

På stan var det vår. Uteserveringarna var framme och fulla av soldyrkande kaffedrickare. Allsvensk fotbollspremiär och fullt av skränande blå-vita flanerande fans. Kameran var med och jag passade på att fota lite gatufoton till min fotoläxa.

Efter klippning mötte jag Johan vid tåget så tog vi en promenad hem. Är så fantastiskt härligt med ljuset. Folk börjar leva igen efter att legat i ide hela vintern. Folk är ute, promenerar, springer, flanerar, pratar, skrattar och verkar så glada!

Till kvällsmat blev det måndagsmat. Korv stroganoff med råris och rivna morötter. I dag gjorde jag såhär:

1 ring falukorv
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 burk creme fraiche paprika chili
2 dl grekisk yoghurt
3 msk chilisås
1 msk brynt lökfond
salt och peppar

Skär korven i bitar. Skala och hacka löken. Bryn allt i smör i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en sväng. Häll på creme fraiche, grekisk yoghurt, chilisås och fond. Späd eventuellt med lite mjölk. Smaka av med salt och peppar.


I all sin enkelhet, men så gott!

5 kommentarer:

vanilla sky sa...

Visst är det härligt med vår! Som du säger så verkar alla så mycket gladare :) Jag kunde till och med se några fräknar på näsan på min lilla dotter idag, det är ett säkert vårtecken :)

Korv stroganoff är en vardagsfavorit hemma hos oss oxå!

Anonym sa...

Tänk att lite solsken gör sådan skillnad! :)

Mor-Mia sa...

Vilka härligt våriga bilder!!!

Pernilla sa...

ja, och vad hände med det idag? huuu, vilket ruggväder! men igår var tipptopp, vi var ute med kidsen hela eftermiddagen och satt i solen och åt mellanmål och det var sååå skönt. vi får hoppas att det här är en endags-skur :)

tina sa...

Åh, uteserveringspremiär är verkligen något att längta efter!