Pappardelle med Valnötspesto och Kycklingfilé
Pesto:
100 g valnötter
1 stor vitlöksklyfta
ca 100 g basilika
50 g riven parmesan
1-2 dl olivolja
salt
Mixa valnötter, basilika och vitlök. Blanda med parmesan och olivolja. Smaka av med salt.
Dela kycklingfileér på längden och bryn runtom i smör tills de fått färg. Kör klart i ugnen på 175 grader tills köttsaften är klar.
Koka pasta enligt anvisningarna. Blanda med Valnötspeston. Servera pasta med kyckling och halverade tomater. Premiär för Vikentomater. Smakrika och goda!!
En fredagsöl får man ju ha. Klockan är nu tio och Johan har nickat till. Jag håller mig vaken genom att blogga. Blir nog snart sängen och en härlig sovmorgon i morrn.
****
4 kommentarer:
Fina bilder och valnötspesto låter gott! Glad påsk!
Valnötter i pesto tycker jag är bäst. fast då är jag i över huvudtaget glad i valnötter.
mmm valnötspesto låter jättegott!
Gott och enkelt, sånt gillar vi.
Vi hoppas du har en skön helg och en riktigt Glad påsk,
Anki o Håkan
Skicka en kommentar