Ungefär såhär:
1 burk kräftstjärtar i lake
1/2 grön zucchini
1/2 fänkål
2 st schalottenlökar
1 msk backtimjan (den grövre sorten)
ca 1 dl mousserande rosévin (eller vitt vin)
2 msk fiskfond
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl grekisk yoghurt
1 dl pastavatten
maizena
salt, peppar och citronpeppar
- Hacka och strimla zucchini, fänkål och schalottenlök. Fräs i smör i en kastrull tillsammans med repad timjan.
- Häll på vin, fond, grädde och pastavatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Rör ut maizena i vatten och red till "lagom" tjock sås.
Blanda nykokt pappardellepasta med sås och avrunna kräftstjärtar. Servera med riven parmesan, citronklyfta och nymald svartpeppar.
I morgon är det fredag igen. Denna veckan har gått i rasande fart!!
***
5 kommentarer:
Så bra du är på att trolla, verkar jätte gott, jag är väldigt svag för skaldjur och pasta... så någon variant av detta kan det nog tänkas bli även här på Sockenvägen! Ha en fin Valborg!
Sv: tackar! Men gröt är ju heller inte fel ;)
Du är verkligen duktig på att trolla ihop recept med det du hittar hemma! Ha en skön helg!
Oj så gott, inget dåligt trolleri du! Trevlig helg!
Mumma! Tänk vad man kan hitta på av det som finns i kylen!
Skicka en kommentar