Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 5 februari 2011

Vägen till mannens hjärta...

....går genom magen, säger man ju! Det är inte alltid som min älskade sambo gillar mina spektakel i köket. Så efter en lite tuff vecka på jobbet, då jag var alldeles för trött för att komma på vad det skulle bli för "extra" till fredagsmysmat bestämde jag mig för att göra Johans paradrätt. Egentligen är det ju han som ska göra det men jag vågade chansa!:)

Handlade och förberedde. Köpte både vitt och rött vin och några flaskor öl. Visste egentligen inte vad jag var sugen på. Nä, ingen dessert idag, lite naturgodis och vanligt smågodis.

Johan kom uppsläpandes tre trappor med en Orbitrac. Jo, vi bor ju i en gigantisk etta och har verkligen plats för stora träningsredskap!!! Hade "hittat" (fått) den på jobbet och skulle damma av och försöka sälja (eller spara tills vi får ett större boende...).

Tacopaj

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver
2 msk vatten

500 g nötfärs
1 påse taco kryddmix
1 burk creme fraiche
1 burk creme fraiche paprika chili (arla)
1 ask körsbärstomater
10 cm purjolök
skivade jalapenos
riven ost
  • Nyp ihop smör, mjöl, paprikapulver och vatten till en jämn deg. Låt vila i kylen i ca 30 minuter. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda i 225 grader i ca 12 minuter.
  • Bryn köttfärsen i smör, tillsätt kryddmix och en deciliter vatten och låt koka i hop i några minuter.
  • Blanda creme fraichen i en bunke. Halvera körsbärstomaterna och strimla purjolöken.
  • Lägg köttfärs i botten på pajskalet, lägg på creme fraicheblandningen, purjo, tomater jalapenos och sist riven ost.
  • Grädda på 225 grader i ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Servera pajen med sallad och salsasås. Lägg dig proppmätt i soffan, ät några godisbitar fast du egentligen inte orkar och somna gott innan 22-nyheterna.

Ja, sen kan man ju undra vad det blev för dryck efter alla valmöjligheter. Jag tog en öl medan jag lagade maten. Sen öppnade vi en flaska vitt. Vinet smakade inte så gott så drack inte ens upp ett glas. Tror inte att det var dåligt, utan smakade inte bra tillsammans med maten. Så kan det gå ibland.

Trevlig helg!!!

***

6 kommentarer:

Nina Sommar sa...

Här orkade vi inte laga fredagsmiddag alls. Det fick bli indisk hämtmat från S:t Sigfrids plan. Inte så dumt det heller.

Li sa...

Åh tack för detta recept, jag älskar tacopaj och har länge letat!

Michael sa...

och jag som får skäll för att jag har haft mina två pärmar på bordet senaste veckan. för det blir rörigt... tacopaj får det kanske bli till musikspektaklet ikväll. /M

Helena sa...

Haha jag gillar det du skrev om att man ska äta några godisbitar fast man inte orkar :P det hör ju lixom till att fredagsmysa med nåt! trevlig lördagskväll nu!

Desireé | homeanddesire.se sa...

Åh, vilken härlig kväll ni verkar ha haft! :) Tacopaj är grymt gott!

// Dessi - Home and desire

MÅ Gott sa...

Mula i sig några godisbitar fast med är proppmätt kan vara helt rätt i vissa lägen! ;)

Jag gillar inte öl och har väldigt svårt att hitta ett bra vin till tacokryddad mat. Ibland dricker vi vatten till maten och dricker vinet efteråt...