Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 10 februari 2011

Gott tillbehör

Jag läser så många matbloggar och får så mycket inspiration av det. Löv it! Och när man hittar nåt som blir sådär bra så man vill dela med sig av det har man glömt vart man hittade det. För självklart vill man ju lyfta fram inspirationskällan. Leta, leta, leta.... tillslut hittade jag det denna gången. Emma på bloggen NewbieCooking hade hade detta fantastiska tillbehör i en sallad. Är också väldigt förtjust i palsternacka!! Sött och gott!

Såhär gjorde jag:
Skala en palsternacka och fortsätt skala strimlor med potatisskalaren. Stek i smör tills de strimlorna blivit mjuka och fått lite färg. Jag slängde även i solrosfrön i pannan och rostade med det sista. Kryddade med salt och peppar. Blandade allt med ruccola. Blev en god, ljummen sallad som vi hade som tillbehör till en skaldjurspasta.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vad gott! Kan tänka mig att palsternackan blir lite chipsaktig, sååå gott! Tack för tipset!

charlotta sa...

härligt med länkkärlek! det låter verkligen gott, och palsternacka är ju en klar favorit hos mig kan jag lova.

hoppas ni får en fin helg! nästa fredag är det dags för... dödödödönanananana.... halv-sju-hos oss!

M A T B L O G G E N sa...

Så gott det ser ut! :-)

Remsan sa...

Oj, vad gott! Jag som älskar palsternacka. Ska absolut testa detta. Ha en finfin helg. Kram.

Cupcakesfluffan sa...

så härligt gott det ser ut

Pernilla sa...

palsternacka är bäst! men jag har nästan fått krupp denna veckan för palsternackan var slut både på fruktaffären och willys, och jag som ville ha palsternacka. menmen, man kan inte alltid få som man vill.

nu har jag sovit 11½ timme i natt, så nu borde jag minsann bli lite piggare igen och sluta gå runt som en zombie ;)

MÅ Gott sa...

Så gott det verkar! palsternacka är ju väldigt gott!

tina sa...

Smart, och i min smak.