Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 3 december 2010

Julstök med andra matnördar

I går var vi några matbloggare från Göteborg som träffades och pratade mat och gjorde lite sötsaker. Kvällens värd och "lekledare" var Michael som har bloggen Lanternan. Han bjöd på vin och en supersmaskig vegetarisk lasagne med en parmesancreme och fräsch sallad med granatäppelkärnor. Charlotta, som har bloggen Matrepubliken, och hennes sambo Calle var också med. Pernilla blev tyvärr sjuk. Men vi kommer snart ses igen...

Michaels kök var imponerande välutrustat och han hade så mycket idéer och uppslag så vi hängde bara på. Vi blev helt frälsta i silikonformarna som vi gjorde praliner i. Stod och tittade på dem på Bagaren o Kocken i veckan så jag vet var de finns att köpa....:)

Vi smälte choklad och gjorde skal i formarna. Fyllde med chokladkräm i olika smaker. Xante, calvados/kanel och vit choklad o lakrits (visst var det så?!). Och därefter ett chokladtäcke ovanpå det. Turbostelnade på balkongen och sen bara att trycka ut vackra praliner i olika former.

Vi gjorde även polkagrisar. Eller....vi assisterade Michael när han kokade och blandade. Vi rullade, formade och klippte. Aldrig gjort hårda karameller förut. Riktigt kul!!


Med oss hem fick vi tjusiga "Goodiebags". Så nu är fredagsmyset räddat!:) Tack Michael för en god och trevlig kväll!

7 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Åh, vi vill oxå bo i Göteborg och vara med på träffar...
Varma polkagrisar är så kanongott, kul att få vara med och göra egna. Ser några polkagrisspån oxå, de ser lite mer avancerade ut att göra.

Hoppas du får en härlig helg!

Kaksmulan sa...

Åh vad mysigt, jag håller med Anki och Håkan. Gamla goa Göteborg ;)
Vilka fina godisar, skulle nog inte våga mig på polkagrisar tycker det verkar så läskigt varmt..
trevlig helg!

Remsan sa...

Nä, fy ända in i bängen vad ni har roligt på västkusten! Jag vill också mingla med er och julpyssla. Ni ser ut att ha haft en toppen kväll. Klart imponerad av ert karamell- och pralinfixande.

charlotta sa...

wow, vilka fina bilder det blev! calle bjöd på några av pralinerna på jobbet - det blev succé kan jag lova.

nu ska jag väcka callen så vi kan gå och äta frukost, köpenhamn hälsar så gott till er!

kram!

tina sa...

Men fy vad roligt! Jag hade också velat vara med! Om jag ändå hade bott kvar i Göteborg... ;-)

Pernilla sa...

åh, vilken fin kväll! och så fina bilder! nu blir jag ju ännu mer ledsen att jag inte kunde vara med :( och missade så goda saker och så fint sällskap. dumma förkylning! hoppas ni planerade ihop nåt riktigt fint vi ska göra snart? ;)

vet du vad, när jag var i Bergen var det strålande sol alla dagarna, alla var helt i chock. själv var jag mest nöjd för då kunde man ju se all fin utsikt och sånt :)

Martina J sa...

Ååå, vad kul! =)