Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 27 december 2010

Annandagspizza

Julmatsresterna åker fortfarande ut och in ur kylen. Men i stället för att ta hela registret fram och tillbaka har vi försökt äta valda delar och trolla med resterna lite. Men i går blev det hemmagjord pizza i stället. Det enda julinspirerade med det var rödkålssallad i stället för "vanlig" pizzasallad till. Strimlad rödkål, olja, vitvinsvinäger, salt och peppar

Pizzadegen blev kanoon!! Mamma hade ett recept i sina gömmor som vi använde.

Till två bakplåtsstora pizzor:
50g jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk honung
2 msk rapsolja
ca 1 liter vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Rör ut i vätskan. Tillsätt salt, honung och olja. Rör ut i mjöl lite åt gången till en jämn deg. Låt jäsa på varm plats under bakduk i ca 30 minuter.

Dela i två delar och kavla ut. Lägg på bakplåtsklädd plåt.

Tomatsås
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 burk krossade tomater
2 msk krossade tomater
1 msk torkad oregano
salt och peppar

Hacka lök och vitlök. Bryn i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra på svag värme en stund. Bred på pizzabottnarna.

Vi gjorde två olika pizzor. På den ena hade vi kassler, rödlök, strimlade soltorkade tomater, zucchini, fetaost, halverade körsbärstomater och riven ost.

På den andra hade vi rödlök, tonfisk, vit bitad sparris på burk, ananas på burk, körsbärstomater och gratängost.

Och än en gång blev vi mätta....:)

4 kommentarer:

Michael sa...

Röd pizzasallad :) det käkade vi oxå. Fast på vitkål och råriven rödbeta. God fortsättning och hoppas ni haft en skön jul.

foodelicious.se sa...

Hemlagad pizza är väldigt underskattat och fantastiskt gott med rödkålssallad.
God fortsättning!

Cupcakesfluffan sa...

Hemmagjord pizza är så gott, det blev våran middag dagen före julafton

Anonym sa...

Hejsan! Låter mumsigt, tror vi provar denna i morgon. Ska det verkligen vara 1 burk och sedan 2 msk krossade tomater? Jessica