Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 17 oktober 2010

Njut av solen

Njut av solen idag, för i morgon blir det sämre väder. Så sa de precis på nyheterna. Regn och blåst väntar. Så i dag ska vi njuta lite till av det underbara höstvädret. För det gjorde vi igår.

Vi tog bilen till Amundön där vi strosade runt på stigar och klippor. Solen värmde skönt trots att det bara var 7 grader. Havet låg lugn och fint i vikarna. Folk satt lite överallt och njöt av sol och medtagen matsäck.


Älskar alla färgskiftningar på träden.

Inget bad idag!! 10-12 grader i vattnet.

Åkte till Botaniska trädgården och tog en lunch i Botaniska paviljongen. Vi var inte ensamma. Kön var lång och de soligaste platserna på uteserveringen var populära. Johan åt en räksmörgås och jag tog en tomatsoppa som inte var den godaste jag ätit. Men den värmde gott!!

Vi åkte till Valhalla och Bowlade med Johans bror med familj. Jag utklassade alla i två serier. Ren tur och svårt för vissa att ta TVÅ förluster. Roligt!

Det blev en lugn hemmakväll. Gjorde små aptitretare: getost med hjortronsylt och fikonmarmelad på ett litet kex. Så gott med sältan från osten och den söta marmeladen.

Jag gjorde en "hittipå" pastasås som blev jättegod som vi hade till färsk pasta. Ungefär såhär:

Strimla och stek ett paket bacon. Lägg på hushållspapper.
Strimla 10 cm av det vita på en purjolök och hacka en vitlöksklyfta. Bryn i smör i en gryta. Häll över 2 dl vitt vin och en halv grönsaksbuljongtärning. Låt koka ett par minuter. Tillsätt 2,5 dl matlagningsgrädde, 1 msk pesto och en ca en deciliter strimlade torkade tomater. Koka upp. Red av med maizena utblandat i vatten. Späd till lagom konsistens. Häll i strimlade basilikablad innan servering.
Koka färsk pasta tortellini pomodore mozzarella. Lägg på en tallrik, häll på såsen och toppa med baconet. Servera med strimlad salladslök och små pärltomater. Supergott!!

Vi pratade om att gått på bio, vilket vi ångrade att vi inte gjorde. För det var inget på TV!! Så vid nio-tiden gick vi till ICA och hyrde en film: Shutter Island. Tyvärr var den alldeles för lång så vi somnade och missade slutet.... Som vanligt!!

3 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Så härligt, höstligt det ser ut på dina bilder. Önskar vi oxå bodde nära klippor, det verkar så mysigt. Fast det är väl som allt annat att man önskar det man inte har och blir hemmablind för det man har...
En verkligt fullspäckad dag med roliga saker och gottigheter, förutom filmen och soppan då.

charlotta sa...

hahaha, jag känner igen det där med att somna till en film - jag ligger alltid och smygsover bakom calle och låtsas att jag inte alls har sovit när han väl frågar mig om jag sover...

Cecilia sa...

Så vackra bilder! Blir helt varm själen :)