I går hade vi en helt underbar dag. Sov länge, långfrukost och sen lullade vi mest runt resten av dagen. Vi tog en promenad både till och från stan. Helt underbara färgskiftningar på träden. Många löv ligger redan på marken.
Vi gick runt på stan utan mål och käkade lunch på Till Salu. Uteserveringen var full men vi fick tillslut en plats. Johan åt en Club Sandwish och jag åt en Bavette: pasta med lax, skaldjur och vitvinssås. Sååå gott!! Öl o vin i glasen.
Solen går ner snabbt och det var skönt att tillbringa kvällen i soffan med tända ljus och god mat.
Det blev Oxfilé med rödvinssås och potatissallad.
Potatissallad:
Kokta ljumma potatisar. Jag hade en mjölig potatis. Svårt att få dem att hålla ihop men potatissalladen blev mer krämig.
Purjolök strimlad
gula och röda tomater i halvor
Strimlad grillad paprika
getost i smulor
spenat
salt, peppar
olivolja
Jag gör alltid samma recept på rödvinssås. Nämligen Leilas med het och rökig smak av chipotle. Receptet hittar du här.
Oxfilén brynte jag i smör på ytan och körde den färdig i ugn. 100 grader tills innertemperaturen var 60 grader. Då jag använde ändbiten på oxfilén mätte jag temperaturen på det tjockaste. Johan tyckte att det var lite för rött så han tog ändbitarna, medan jag tyckte att det blev perfekt!!
Till denna festmåltid drack vi Santa Helena Vernus Cabernet Sauvignon. Ett Chilenskt fylligt och fruktigt perfekt till mörkt kött.
2 kommentarer:
Vilken underbar helg det ser ut och låter som ni har haft! Det är bara att njuta!
Vi har också haft underbart väder. Allt känns så mycket bättre när solen skiner, särskilt nu på hösten.
Skicka en kommentar