Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 6 oktober 2010

Superfrukost

I dag är jag ledig. Underbart att ha en ledig dag mitt i veckan tycker jag. Tanken är ju att sova ut och ha en lugn och skön dag och bara koppla av. Men det är inte riktigt min melodi. Nä, jag vaknade av mig själv kl 7. Låg kvar i sängen och kollade morgon-TV till 8 innan jag gick upp. Tvätt och brödbak. Bra kombination då inget av det tar så mycket tid egentligen. Mest väntan. Under tiden åt jag en Superfrukost och läste tidningen i lugn och ro.

Skojade till min vanliga fiberhavregrynsgröt med gojibär och blåbär. Supergott!!

1 dl fiberhavregryn
2,5 dl vatten
1 tsk salt

Blanda allt i en kastrull och koka upp. Rör så det inte bränner vid.
När gröten känns klar blanda i ca 1 msk gojibär och 1 dl frysta blåbär.
Häll upp i en tallrik och toppa med några extra frysta blåbär.

Skiva en halv banan och släng på några valnötter.


Häll på mjölk, ät och njut!!


En riktig frukost är en bra start på dagen. Utan frukost vaknar inte kroppen. Gärna en eller två koppar kaffe på det så är man verkligen igång:)

Brödet står nu i ugnen. Såg ut att bli ett misslyckat bröd. Efter första jäsningen hade det inte jäst något. Panik!! Men jag bakade ut limporna och ställde dem på spisen, där det är som varmast. Verkade hjälpa, för när jag skjutsade in dem i ugnen hade de jäst. Så ska bli spännande att se vad det blir av detta.

Anledning till utebliven jäsning: kom på att jag glömt värma degvätskan. Man lär av sina misstag!

7 kommentarer:

charlotta sa...

åh, jag äter också fiberhavregrynsgröt på morgonen!! kokar den på mjölk till och med, det är så sjukt gott!

Nina Sommar sa...

Vilken ûbernyttig frukost!

Nina Sommar sa...

...übernyttig ska det vara såklart...

Stefan sa...

Frukosten är det bästa på dagen! Gröten kommer på 1:a plats! Ha en bra kväll!

Håkan och Anki sa...

Gott, gott. Även här blev det grötfrukost för Ankis del som även hon hade en ledig dag idag. Perfekt såhär mitt i veckan.

Hoppas brödet blev bra.

Pernilla sa...

alltså, jag är så himla imponerad av alla som orkar göra bra och nyttiga frukostar! själv häller jag upp min skål med flingor och mjölk och slevar i mig som en zombie och så är jag aphungrig en timme senare igen... men hur orkar ni?

ja, att hitta ett någorlunda fint och centralt hus i den här stan kräver ju sina miljoner :/ vetetusan hur vi ska lyckas lösa det faktiskt, om vi flyttar hela gbg längre ut på landet till de lite billigare husen kanske?

Hannah sa...

SV; Så länge du känner att det är bra är det ju inga problem! :) Men det jag tänkte på var folk som varit ätstörda tidigare, och genom att hålla på med mat & hälsa även i sitt jobb kanske håller kvar i lite av ätstörningen. Vilket kanske inte är lika kul.