Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 21 oktober 2010

Är det höst eller vinter?

I ottan när jag cyklade till jobbet var det -6 grader. Sååå kallt även om jag försökte klä mig efter väder. Sen har jag inte fått upp värmen på hela dagen. Mitt på dagen kom det lite snö. Årets första. Nä, det var inte mysigt!! Snön låg endast en kort stund. Sen kom regnet. Och blåsten. Och cykelturen hem blev inte varmare den, även om termometern visade några plusgrader.

För att få upp värmen gick jag på ett Afrostep-pass. Det hjälpte. Värme, svett och glädje!!

Till kvällsmat blev det "äggamackor". En enkel och god kvällsmat som vi äter ibland, men längesen nu. Kokta skivade ägg, tomat, purjolök, majonäs på hembakt bröd. Såå gott!!


För att behålla värmen hela kvällen gjorde jag varm choklad på kakao och strösocker som jag rörde ut i lite mjölk i en kastrull. Värmde upp och fyllde på med mjölk. Kryddade med små små duttar med salt, cayennepeppar, malen ingefära och kanel. Mmm....så gott!! Värmande av både värme och hetta.

9 kommentarer:

charlotta sa...

ja, det är sjukt blåsigt ute nu - typ orkan! känns som om våra gamla fönster ska blåsa in...

gott med varm choklad, förresten! det måste jag göra snart. imorgon kanske, om vädret håller i sig.

Nina Sommar sa...

Själv har lagt ner det här med cyklingen för säsongen. Blöta löv i kombination med hög fart är inte alltid kul... Nästan värre än is.

Daniella - BakeCake sa...

Vad gott!! Jätte fina bilder! Ha en jätte härlig helg! Kram Daniella - BakeCake

Torsk på Lax sa...

Varm choklad är ju så gött. Två tre bitar mörk choklad, någon msk kakao och lite råsocker på det. Och gärna ingefärajuice (riven ingefära som man pressar ut juice ur) och varför inte lite rom om man har hemma. Måste också påminna om att varm choklad kan göras väldigt eko/reko. Socker, choklad och kakao finns både Fairtrade och ekologiskt och mjölken ekologiskt.

Håkan och Anki sa...

Gott med varm choklad, låter som en spännande kryddning i.

Ha en fortsatt skön helg.

Remsan sa...

Vi har också haft ruggigt väder ett par dagar. Dock ingen mer snö iaf. Jag testade strip-arobic för första gången igår. Nja, vad ska man säga. Jag är först och främst inte någon dansant människa över huvudtaget och hur sexig kan man känna sig i en sal full med främmande tjejer. Men roligt var det. Och jobbigt.

Erika Skogly sa...

Det ser verkligen gott ut.

http://smaskelismaskens.blogspot.com

Erika Skogly sa...

Det ser verkligen gott ut.

http://smaskelismaskens.blogspot.com

Calle och Nattis sa...

Mackan ser ut som en insekt.