Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 15 oktober 2010

Hummerfiske

Nyss hemkommen från ett dygn med jobbet i Kungshamn. Så underbart att få komma utanför kontoret ibland och träffa kunder och leverantörer. Vi åkte upp i går förmiddag och började med en smaskig lunch. På eftermiddagen åkte vi ut på havet och drog upp Hummertinor. Så fantastiskt väder och härligt att komma ut, trots att det gungade lite. Har aldrig fiskat hummer förut så det var roligt. Dock var fiskelyckan sådär. Av de 20 tinor vi drog upp fick vi 5 dugliga hummrar. Tur att vår skaldjursfrossa var förberedd sedan innan. Hummer, räkor, bröd och flera olika goa såser. Vin, sång och dans.

Det största misstaget var att kameran jag fick med mig inte hade något laddat batteri, så inte en enda bild. Och OJ! vad det grämer mig, för naturen var helt fantastisk!!

Hummerbild från fiskeriverkets hemsida.

Vi avslutade med lunch i dag och det blev en tidig fredag. Så nu ska jag vila lite, fundera på vad vi ska fredagsmysa med och handla lite. Solen skiner och hoppas att det kommer vara sånt här väder hela helgen!

Trevlig helg!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mums! Skaldjursfrossa är aldrig fel! Här blir det entrecote med en mumsig potatisgratäng ikväll, tillsammans med lite rött i glaset såklart! Ha en skön helg!

Christer sa...

Den hummern skulle jag gärna sätta klorna i:)
Ser härligt ut på alla sätt och vis.