Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 27 oktober 2010

Tråkonsdag

Inte lika kallt som igår, men blåst och regn idag. Det regnade till och med innanför regnkläderna när jag cyklade från jobbet. Har gått och frusit mest hela dagen. Gillar inte alls att frysa. Men det är väl bara att vänja sig. Lite tinade jag dock på det träningspass jag gick på när jag kom hem. Inte det roligaste passet. Men dock lite puls och mjölksyra.

När mina föräldrar drog till Gran Canaria idag och skickade en bild från en tjugofemgradig havsutsikt längtade jag ännu mer bort från höstrusket. Kollade i genom lite bilder från vår resa till Sardinien för en dryg månad sedan och kom på att jag inte rapporterat tillräckligt därifrån.

Gillar att testa lokala rätter när jag är ute och reser. En kväll blev det därför Sebadas till dessert. Såååå sött men sååå gott!! Sebadas är friterad smördeg fylld med ricottaost och citronskal. Man serverar den dränkt i honung. Självklart den lokala honungen, Miele Amaro. "Kakan" smakade ost, citron och sött. Ser kanske inte så rolig ut men smakade ljuvligt. Åts med kniv och gaffel.


Någon som har testat?? Vad tyckte ni? Vore kul att hamna på en restaurang i Sverige där man serverar det.

5 kommentarer:

Erika Skogly sa...

Hej Sofie, det där såg verkligen spännande ut, och det låter ju onekligen smaskens. Jag måste få berätta att jag fnissade när jag läste din kommentar hos mig, jag hoppas du skrev lite fel och menade att du ska kolla vad jag tyckte om balsamkrämen. ;) Ha det gott!
-Erika
www.smaskelismaskens.blogspot.com

charlotta sa...

cheezus vad gott det låter! jag är ju svag för det mesta med citron i, så det ska jag lätt prova när vi åker till sardinien. vi har för övrigt pratat om att åka dit nästa år, just nu står det mellan det, istanbul, aten och island. får se vart det bär hän!

Helena S sa...

Det låter jättesmaskens! Det bästa när man är ute och reser är ju att testa de lokala specialiteterna!

Håkan och Anki sa...

Håller med Helena, de låter riktigt goda. Och när vi sen ser att de är kladdiga så är vi helt säkra på att de är underbart goda.

Remsan sa...

Vilken massa olika goda smaker! Låter galet gott.
Visst är de otäcka de där dagarna när knappt får upp värmen. Mycket te och så lite varm glögg till helgen kanske ;-)